Електронних повісток у додатку «Резерв+» поки не буде — в Міноборони пояснили чому

Сьогодні, 11:01 Переглядів: 265 Коментарів: 1

 

Розробники програми технічно можуть зробити можливим надсилання повісток в електронному виді, але для цього має бути юридична основа, прийняття якої не залежить від Міністерства оборони  

Міністерство оборони України не планує впроваджувати електронні повістки в мобільний застосунок для військовозобов’язаних «Резерв+».

Про це в інтерв’ю NV.ua. заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

— Нині для цього відсутня нормативно-правова база. Тож юридичних підстав для цього поки що немає. Технічно розробники програми можуть зробити це в ті чи інші терміни. Але для цього має бути юридична основа. Це залежить вже не від нас, не від Міністерства, — пояснив він, відповідаючи на питання щодо розробки електронних повісток.

За його словами, згідно з нормами нового закону про вдосконалення мобілізації, зараз можна надсилати повістки поштою — рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

— Відповідно, це механізм, який буде застосовуватися. Про електронні повістки поки що взагалі не йдеться, — додав Дмитро Лазуткін.

Нагадаємо, речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін розповів про повістки поштою, притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку у вигляді штрафу без складання протоколу та обмеження прав на керування транспортним засобом. А також відповів на питання, якою буде мобілізація після 16 липня та чи призиватимуть колишніх поліцейських.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 534
1
Сьогодні, 12:31

Поки не буде🤣


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх