Родинам трьох загиблих воїнів з Кременчука вручили їх посмертні нагороди — ордени «За мужність»

Сьогодні, 13:03 Переглядів: 476

 

У Кременчуцькій районній військовій адміністрації висловили співчуття родинам загиблих Героїв та запевнили, що для них завжди буде всебічна підтримка та допомога 

Сьогодні, 29 липня, у Кременчуцькій районній військовій адміністрації передали нагороди родинам трьох загиблих захисників України.

Державні нагороди рідним полеглих Героїв від імені Президента України вручили заступник начальника Кременчуцької районної військової адміністрації Віктор Самойленко та заступник начальника Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Руслан Близнюк

 

Першим державну нагороду — орден «За мужність» III ступеню вручили дружині загиблого захисника молодшого сержанта Юрія Володимировича Беркелі.

Юрій Беркеля народився 17 лютого 1972 року в Кременчуці. Після закінчення школи навчався у ВПУ № 7. Потім служив у десантно-штурмових військах, а після служби працював на Кременчуцькому заводі дорожніх машин.

Він добровільно пішов на військову службу 26 лютого 2023 року. А 6 листопада 2023 року загинув у бою поблизу міста Авдіївка Донецької області — потрапив під щільний артилерійський обстріл.

У загиблого Героя залишилися мати, дружина та дві доньки.

 

Орден «За мужність» III ступеню старшого солдата Віталія Олександровича Дишлюка отримали його дружина та син.

Віталій Дишлюк народився 23 грудня 1978 року. Навчався у загальноосвітній школі № 12, працював на «Укртатнафті» та ТОВ «Ферростой». На військову службу він пішов добровільно у перші дні повномасштабної війни — 28 лютого 2022 року. Службу проходив на посаді водія стрілецької роти. Мав позивний «Шатун».

Загинув під час ведення бою 7 вересня 2023 року поблизу села Новомихайлівка Донецької області.

У загиблого Героя залишилися дружина та син.

 

Орден «За мужність» III ступеню солдата Володимира Вікторовича Губаря отримали його мати.

Володимир Губар народився 19 травня 1973 року у Хоролі. Після закінчення школи проходив строкову службу у прикордонних військах. Після звільнення з військової служби навчався у морехідному училищі, ходив у море. Потім повернувся до Кременчука і працював на ПДМН (Придніпровські магістральні нафтопроводи). На військову службу пішов добровільно 21 листопада 2022 року. Служив у 30-й окремій механізованій бригаді на посаді стрільця-помічника гранатометника. Загинув 4 лютого 2023 року, виконуючи бойове завдання в районі села Залізнянське Донецької області.

У загиблого Героя залишилися мати та донька.

Віктор Самойленко та Руслан Близнюк висловили співчуття родинам загиблих Героїв та запевнили, що для них буде завжди всебічна підтримка та допомога. 

 

Після вручення нагород дружина загиблого воїна Юрія Беркелі розповіла про свого чоловіка та висловила свої побажання до українців.

— Біль втрати ніколи не стихне в наших серцях — серцях дружин, матерів, дітей. Він завжди був патріотом України і рвався її захищати… Найголовніше, хотілося б, щоб цей біль і ця кров не була даремною. Бо сьогодні Україні розділилася — в когось є війна, а в когось її немає. Я хотіла б підкреслити — наша сила в єдності — об’єднаємося усі, хто з болем у серці. Не повинно бути так, що одні радіють — у них війни немає, а в когось вона є і завжди в серці цей біль. Наша сила в єдності й майбутнє в нашій вільній країні. Разом ми переможемо для наших дітей! Я вірю в це, — сказала пані Наталя.

 

Про свого чоловіка також розповіла дружина загиблого воїна Віталія Дишлюка.

— Ми з сином сподівалися, що ця війна буде недовгою. Але так трапилося, що ми втратили батька, а я чоловіка. Це велика втрата в нашій родині. Наш сум, біль кожного дня. Жодного дня у нас не було, щоб ми не згадували про Віталія… Хто не пройшов цього горя, той не знає що таке втрата рідної людини. Це дуже тяжко… У нас тільки гарні спогади про нього. Він казав, хто як не я піду захищати свою державу. Саша (син) залишається вдома, біля мами, а я піду захищати Україну. Це була його позиція з самого початку, адже він був призваний 28 лютого 2022 року. І так трапилося, що ми його втратили. Сподіваємося на єднання в Україні, про яке сказала дружина нашого побратима, та те, що ми переможемо, — зазначила Наталя Дишлюк.

 

А мати загиблого Володимира Губаря пані Світлана не тільки розповіла про свого сина, а й прочитала власний вірш про нього.

— Я дуже вдячна, що наша держава пам’ятає та дбає про тих, хто загинув. Тому що, хто ще має подбати про нас. Люди ще не розуміють, яка це важка втрата. І не розуміють того, що завдяки їм, завдяки цим мужнім хлопцям, ми будемо вільні, буде у нас свобода і незалежність від Росії, — сказала пані Світлана.

Редакція «Кременчуцького Телеграфа» висловлює співчуття рідним та близьким загиблих захисників України.

Вічна Слава Героям!

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх