Через африканську чуму свиней у Кременчуцькому районі оголошена карантинна зона

1.08.2024, 09:30 Переглядів: 1 338

 

До карантинної зони входять три села, а до зони нагляду – ще 5 сіл Пришибської громади

За минулу добу на території Полтавської області зареєстрована одна надзвичайна ситуація та 14 пожеж. Зокрема в селі Іванівка Семенівської громади вигоріло 0,5 га сухостою.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Полтавській області.

Надзвичайна ситуація виявлена 30 липня у Пришибській громаді Кременчуцького району - в селі Комендантівка.

За результатами досліджень регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області у патологічному матеріалі, відібраному в ямі поблизу села Комендантівка від загиблої свині, виявлено ДНК вірусу «Африканської чуми свиней». 

Протоколом місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кременчуцького району №16/2024 від 30.07.2024 року, випадок, що стався на території села Комендантівка Пришибської громади, визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру об’єктового рівня - «захворювання сільськогосподарських та диких тварин на екзотичні та особливо небезпечні інфекційні (карантинні) хвороби: африканська чума свиней».

Визначено карантинну зону захисту радіусом 3 км, до якої увійшли села Комендантівка, Олександрівка, Дабинівка Пришибської громади Кременчуцького району та зону нагляду радіусом 2 км, до якої входять села Колісники, Криничне, Порубаї, Черемушки, Калашники Пришибської громади. Проводиться комплекс протиепізоотичних заходів.

Нагадаємо, 14 червня у селі Трудовик Новогалещинської громади Кременчуцького району у приватному домогосподарстві через африканську чуму свиней загинули свійські тварини.

А 26 липня на території місцевого сміттєзвалища поблизу села Орлик Кобеляцької міської громади виявили кілька тушок мертвих свійських свиней.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх