Не виконав наказ капітана. Солдата з Горішніх Плавнів визнали винним у непокорі

Вчора, 09:00 Переглядів: 13 757

Обвинувачений свою вину визнав повністю і пояснив, що цей наказ відмовилось виконувати 40 військових і він у тому числі — «не був підготовлений, навчання було лише 20 днів, дуже злякався за своє життя», йдеться у документі

Військовослужбовець з Горішніх Плавнів отримав вирок за непокору. Солдат відмовився виконувати наказ командира 3 стрілецької роти 32 окремого стрілецького батальйону, який має звання капітана. Про це стало відомо з вироку Октябрського районного суду Полтави.

Він відмовився виконувати бойовий наказ під час шикування особового складу роти. Це сталось у травні 2022 року. Тоді рота мала вийти у район кількох сіл Харківської області.

У вироку вказано, що своєю відмовою солдат «підірвав боєготовність та боєздатність 3 стрілецької роти 32 окремого стрілецького батальйону військової частини».

Обвинувачений свою вину визнав повністю і пояснив, що цей наказ відмовилось виконувати 40 військових і він у тому числі — «не був підготовлений, навчання було лише 20 днів, дуже злякався за своє життя», йдеться у документі. 

У пояснювальній командир роти написав, що в результаті неодноразового артилерійського обстрілу, особовий склад роти був евакуйований до села Цапівка. 2 травня він особисто у супроводі командира батальйону, висунувся для ознайомлення до села Баранівка, де отримав завдання з переміщення та заміни підрозділу, який там знаходився. 

Після він повернувся до Цапівки та на шикуванні підрозділу довів інформацію та наказ про здійснення маршу з переміщення та зайняття оборони на позиціях близь Баранівки. Приблизно 40 військових стали висловлювати невдоволення діями командування та вимагали особистої присутності командира батальйону, йдеться у вироку. 

— На що він зауважив, що командир батальйону у даний час не має можливості бути присутнім і наголосив, що всі хто не бажає виконувати наказ можуть його не виконувати з усіма юридичними наслідками та залишатися на місці, — написали у рішенні суду. 

Командир взводу розповів, що завданням військових було спостерігати в окопах за кордоном, «а у разі прориву ворога дати відсіч». 

— Засобів на завдання нам вистачало, вогневого впливу на них там не було, особовий склад не зазнав ні поранень, ні загиблих. Всього 110 чоловік особового складу було. Від того що частина військових не поїхала, зросло навантаження на всіх хто поїхав, — йдеться у вироку. 

Обвинувачений солдат отримав 5 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, у Кременчуці суд виніс вирок військовому, який двічі лишив місце служби

Автор: Телеграф Джерело фото: Генштаб ЗСУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх