Аматорський клуб із Полтавщини домігся ще одного сенсаційного результату

Вчора, 21:02 Переглядів: 929

Із п’яти команд Полтавщини залишилось дві, котрі далі презентуватимуть область у цьому престижному турнірі

13 серпня у рамках 2-го попереднього етапу Кубка України з футболу любителі із Савинець вибили з розіграшу «Гірник-Спорт» із Горішніх Плавнів.

«Олімпія» (Савинці) — «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — 4:2. 13 серпня. 2-й попередній етап Кубка України. Горішні Плавні. Стадіон «Юність»

Кошман, 16, з пен., 69, Почернін, 53, Бурляй, 72 — Чуквуемека, 9, Посєвкін, 32.

«Металіст 1925» (Харків) — СК «Полтава» — 5:3. 12 серпня. 2-й попередній етап Кубка України. Київ. Стадіон ім. В.Баннікова

Фрінпонг, 31, Місюра, 43, ГВВ, Аурі Моура, 68, 103, Стень, 117 — Стрельцов, 66, Плахтир, 71, Червінсьький, 83

Після проведення двох попередніх етапів  розіграшу Кубка України 2024/2025  представництво в ньому Полтавської області скоротилося на три команди. І «винуватцями» в цьому можна назвати результати жеребкування та «Олімпію» із Савинець. На першому етапі аматорська команда зустрілася з колективом першої ліги кременчуцьким «Кременем». Результат багато хто розцінив як сенсаційний — 2:0 перемога  савинцівських футболістів. Причому, позитивного результату команда Олександра Безуглого досягла досить спокійно, і навіть упевнено. І це зайвий раз підтвердило — команда з Кременчука продовжує перебувати у складній ситуації. Гра у молодих футболістів «Кременя» відверто не клеїться.

 

Другий етап Кубка звів «Олімпію» з «Гірником-спорт». Якщо матч з «Кременем» проходив у Полтаві на стадіоні «Молодіжний», то тепер гру колективу з аматорського футболу України та командою другої ліги приймала арена «Юність» у Горішніх Плавнях.

Здавалось, що другої сенсації вже не буде, і команда, старша за статусом, доведе свою перевагу. Думка підсилилась, коли на 9-й хвилині партнери вивели Чуквуемеку на ударну позицію по центру карного майданчика, і той чітко реалізував сприятливу нагоду — 1:0 на користь «Гірника».

Однак сталося все інакше. Ще одна сенсація відбулася. І одним з конструкторів другої підряд перемоги «Олімпії» в Кубку над «старшими» командами став вихованець кременчуцького футболу Ігор Кошман. До речі, його першими тренерами були Анатолій Безус та Олександр Янковський. Спочатку Кошман чітко пробив пенальті, а в другому таймі забив ще й з гри.

Взагалі після перерви у воротах «Гірника-спорт» всупереч очікуванням побували три м’ячі. І як не старалися господарі, але додати до двох забитих голів у першій половині матчу вони не змогли жодного, хоча нагоди мали. Достатньо згадати, коли Чуквуекмека не влучив у абсолютно порожні ворота — м’яч поцілив у стійку.

 

В результаті — прикрий для друголігівської команди результат — програш аматорам. Ну і радість для любительської  «Олімпії»,  яка проходить до третього попереднього раунду Кубка, залишивши поза спиною спочатку «Кремінь», а тепер і «Гірник-Спорт».

Не змогла  продовжити свій похід за Кубком і «Полтава». Матч із учорашнім ще учасником прем’єр-ліги харківським «Металістом 1925» проходив на столичному стадіоні імені Віктора Банникова. Тричі по ходу зустрічі, яка тривала 120 хвилин, номінальні господарі вели в рахунку з різницею у два м’ячі і двічі підопічні Володимира Сисенка, проявляючи неабиякий характер та бажання домогтися позитивного результату, зрівнювали рахунок. Так він ставав 2:2, а потім 3:3. Та все ж харків’яни довели свою перевагу. Буквально нестримним був бразилець Аурі Моура, на рахунку якого два голи.

Отже, із п’яти команд Полтавщини залишилось дві, котрі далі презентуватимуть область у цьому престижному турнірі. Це «Олімпія» із Савинців та полтавська «Ворскла», котра ще не вступала в боротьбу.

Матчі третього попереднього етапу пройдуть 21 серпня. Суперник «Олімпії» поки що невідомий. 

Автор: Анатолій Гаркуша Фото: Фото Вікторії Гребенюк, пресаташе ФК «Гірник-Спорт»
Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх