У Кременчуці планують відремонтувати водовід на вулиці Юрія Руфа за понад 20 млн гривень

Сьогодні, 15:05 Переглядів: 195

Роботи мають розпочатись з 30 вересня і тривати до кінця 2025 року 

Комунальне підприємство «Кременчукводоканал» оголосив тендер на капітальний ремонт аварійної ділянки напірного водоводу на вул. Юрія Руфа. Очікувана вартість робіт — 20 млн 49 тис. 438 гривень. Про це стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro. 

Вказано, що напірний водовід зі сталевих труб на вул. Юрія Руфа (колишня вул. Леонова) був побудований на початку 1970-х років. З моменту будівництва за час експлуатації проводилися лише вибіркові заміни запірної арматури, яка виходила з ладу без капітального ремонту — тому на сьогодні водовід перебуває в аварійному стані. За останні роки ліквідували декілька поривів водоводу.

На ділянці капітального ремонту, при обстеженні комунальники виявили декілька колодязів заповнених водою — це свідчить про відсутність цілісності фланцевих з’єднань, фасонних частин чи арматури.

Роботи мають розпочатись з 30 вересня і тривати до кінця 2025 року. 

Додамо, що у лютому 2024 року Кременчукводоканал замовляв капітальний ремонт аварійної ділянки самопливного каналізаційного колектора діаметром 500 мм на вул. Юрія Руфа. Запорізька компанія «Авто-М» перемогла на аукціоні й згідно з умовами угоди має завершити роботи до кінця 2024 року. Вартість робіт складає понад 19 млн гривень. 

За даними Youconrol, товариство з обмеженою відповідальністю «Авто-М» з Запоріжжя фігурувало у кількох кримінальних справах, зокрема у тих, що пов’язані з розкраданням коштів з місцевого бюджету. Як вказано в ухвалі суду, між комунальним підприємством «Дніпроводоканал» та ТОВ «Авто-М» протягом 2019-2021 років було укладено 8 договорів на виконання робіт з капітального ремонту та реконструкції водоводів, самопливних колекторів, усунення жорсткого засмічення каналізаційного колектору на території міста Дніпро. Загальна вартість угод склала понад 40 млн грн. Згідно з досудовим розслідуванням, працівники водоканалу та фірми налагодили схему з розкрадання бюджетних грошей.

Зазначимо, що ремонт колектора на вулиці Юрія Руфа триває з кінця 2022 року, а аварійним його визнали у 2010 році. Кошти на виконання робіт виділили з міського та обласного бюджетів. Як раніше розповідав міський голова Віталій Малецький, вартість робіт тоді була двічі більшою, у порівнянні з тендером на понад 19 млн грн. Мер наголосив, що з переможцями аукціону є певні проблеми на кшталт відсутності досвіду або певної техніки й додав, що «Кременчукводоканал» за меншу суму самостійно міг би впоратись, якби мав відповідне обладнання.

З 2023 року ремонтом займалося київське ТОВ «Авангард Буд Проект», вказало комунальне підприємство у відповіді на запит «Кременчуцького Телеграфа».

Автор: Вероніка Білодід Джерело фото: пресслужба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх