«Окрилені словом». У Кременчуці літературне об‘єднання «Славутич» відзначило 75-річчя

Сьогодні, 17:30 Переглядів: 392

До свого 75-річчя організація створила збірку, у якій описала життя 24 померлих «славутян»

20 жовтня у приміщенні міського Палацу культури відзначили свято заснування Спілки літераторів «Славутич» «Окрилені словом. Славутичу — 75». За словами організаторів заходу, літературне об‘єднання «Славутич» створив Ярослав Вечеренко у 1949 році. Громадську організацію з однойменною назвою зареєстрував у 1992 році тодішній керівник Володимир Заліський. 

За словами очільниці організації Таїсії Цибульської, для «Славутича» — «це не просто дата — це історія. Історія, яка знайшла відображення у піснях, віршах і в оповіданнях». 

Колишній керівник спілки Федір Чужа розповів, що за рік його правління (2019 — 2020 рр.) він добився того, щоб «Славутич» щороку випускав альманах «Кременчук літературний». Крім того, спілка заснувала літературну премію імені Віктора Баранова, який свого часу очолював Національну спілку письменників України. 

На заході відзначили членів спілки і тих, хто зробив значний внесок у розвиток культури Кременчука. Кременчуцькі митці демонстрували свої таланти і вміння. 

До свого 75-річчя організація створила збірку, у якій описала життя 24 померлих «славутян». Кременчуцькі бібліотеки отримали кілька примірників.

Нагадаємо, цьогоріч у серпні вийшла друком нова книга від спілки літераторів «Славутич» Кременчук під назвою «Славутич письменний».

До книги увійшли твори 14 авторів, серед яких, як відомі кременчуцькі письменники, так і члени спілки, які проживають в інших містах України.


Автор: Телеграф
Теги: Славутич
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх