Смачні сімейні традиції зароджуються за новорічним столом
На новорічні свята ми збираємося за сімейним столом, ділимося теплом та насолоджуємося смачною їжею. Саме кулінарні шедеври часто зароджують святкові традиції, адже смачна страва здатна створити атмосферу затишку та радості
Ми підготували добірку найкращих рецептів, розроблених нашими партнерами:
Рибний маркет «Дон Маре»
Магазин «Свіже М’ясо»
Маркетопт
Рибний маркет «Дон Маре»
Якщо ви любите морепродукти, а також прості й швидкі рецепти, тоді беріть на замітку цю класну ідею від рибного маркету «Дон Маре»
Закуска «Конверт з лососем»
Інгредієнти:
Лосось слабосолоний
Тостовий хліб
Крем-сир
Кріп або петрушка для декорування
Інструкція з приготування:
- Для початку беремо тостовий хліб, скибку розкатуємо трошки качалкою та розрізаємо скибку на двоє, щоб був трикутник.
- Потім згортаємо трикутник в конверт, закріплюємо зубочисткою та викладаємо на деко, випікаємо грінки (температуру духовки яку хочете, головне прослідкувати, щоб не згоріли грінки).
- Як грінки зарум'янились, дістаємо їх з духовки, виймаємо зубочистки, даємо охолонути, беремо крем-сир та змащуємо наші конверти.
- Далі беремо рибку, ріжемо її на шматочки та скручуємо і вкладаємо в конверт.
- Потім прикрашаємо зеленню, це може бути кріп або петрушка, викладаємо на тарілку та подаємо на стіл.
Смачного!
Придбати смаколики до святкового столу можна в рибному маркеті «Дон Маре». Будь-якого гурмана потішить широкий асортимент дарів моря та океану: охолоджена риба різних видів, улюблені морепродукти, елітні делікатеси, найсмачніші суші, салати й багато іншого - все, що потрібно для святкового столу або сімейної вечері. До речі, всі продукти найсвіжіші та високої якості.
Адреса: вулиця Старшого Лейтенанта Кагала (Першотравнева), 46
Тел. 097 562 51 41
Cайт
Фейсбук
Магазин «Свіже М’ясо»
Холодець - невід'ємна українська страва, яку часто готують до свят. Звіддавна існували певні хитрощі приготування, щоб холодець був наваристим і водночас прозорим.
Для того, щоб приготувати до свята холодець зі свинини, на 8-літрову каструлю необхідні такі продукти:
вода - 5-6 л
ціла свиняча нога з ратицею - 1 шт.
свинячі шкірки - 3 шт.
індича гомілка - 1 шт.
телячий хвіст - 1 шт.
морква - 1 шт.
цибуля - 2 шт.
часник - 10 зубців
сіль - до смаку
перець горошком - 20 шт.
Інструкція з приготування:
- Для того, щоб приготувати холодець за традиційним рецептом, до м'яса обов'язково потрібно додати хрящі та шкірки - саме вони допоможуть холодцю загуснути. М'ясні продукти потрібно нарізати на частини такого розміру, щоб помістити їх в зручний посуд.
- Потім м'ясо заливають холодною водою мінімум на 3 години або краще на ніч, щоб вийшла зайва кров. Після цього м'ясо ретельно промивають під проточною водою та ретельно вичищають бруд.
- Промиті м'ясні продукти для холодцю потрібно перекласти в велику каструлю, залити водою так, щоб м'ясо було повністю покрито рідиною. Поставте каструлю на вогонь та доведіть воду до кипіння.
- Після того, як вода закипіть, проваріть м'ясо протягом двох хвилин, а потім витягніть з каструлі в окрему миску. Злийте бульйон, він не використовується для холодцю.
- Ще раз промийте м'ясо, щоб змити згорнутий білок. Знову покладіть м'ясо в чисту каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Кількість води потрібно розрахувати з урахуванням того, що вона буде википати.
- Щойно вода почне закипати, зменште вогонь та зніміть піну - інакше холодець буде білим. Почистьте моркву та цибулю, наріжте моркву на декілька частин, та додайте інгредієнти до м'яса.
- Цибулю потрібно чистити так, щоб залишити зелені хвостики. Також можна додати корінь петрушки.
- Під час варіння вогонь не слід збільшувати, а каструлю - накривати кришкою. Додайте перець горошком, проте не додавайте сіль. Цей інгредієнт додають наприкінці варіння, в готовий бульйон.
- Варити холодець потрібно близько 4-5 годин. Існував простий спосіб перевірки, чи готовий бульйон: ложку рідини виливали на долоню, якщо бульйон був липким - каструлю можна знімати з вогню.
- Дістаньте м'ясо та моркву, бульйон процідіть в окремий посуд. Обов'язково зніміть першу плівку з жиру.
- Щоб холодець був ароматним, перелийте 200 мл бульйону в невелику каструлю. Почистіть часник, розчавіть його через прес та додайте до бульйону в каструлі. Доведіть рідину до кипіння, після чого перелийте через сито до решти бульйону.
- Відділіть м'ясо від кісток та жиру, розділіть на волокна та розкладіть по тарілках для холодцю. Залийте м'ясо бульйоном - це потрібно робити за допомогою сита, поклавши в нього тонку серветку, чисту тканину або фільтр до чаю.
- Наріжте моркву на кружальці та рівномірно розкладіть по тарілках з холодцем. За бажанням можна додати помите листя петрушки.
- Для того, щоб холодець застиг, деякий час він залишається за кімнатної температури, а потім його переставляють до холодильника.
Щоб приготувати смачний холодець, вам доведеться обрати свіже м'ясо гарної якості.
Тому завітайте в магазин «Свіже М’ясо», в якому знайдете все необхідне для приготування смачних страв: свинина, яловичина, м'ясо птиці, м'ясо в маринаді, ковбаси, фарш.
Також ми пропонуємо м'ясні снеки власного виробництва - 4 види м'яса, 10 смаків.
Новинка в магазині — качка-мулард та вакуумна продукція власного виробництва.
Адреса магазину: вул. Троїцька, 101 (зупинка Героїв Чорнобиля (Меблевий м-н)
Графік роботи: пн-сб — 8.00-20.00, нд — 8.00-19.00
"Маркетопт"
Рецепт салату "Олів’є" з акційними продуктами з "Маркетопт"
Інгредієнти для класичного "Олів’є":
• Картопля – 500 г
• Морква – 200 г
• Яйця курячі – 5 шт.
• Ковбаса Лікарська ТМ КМК – 300 г – 16.45 грн
• Огірки солоні – 200 г
• Горошок зелений ТМ Nektar Vit – 400 г – 20.90 грн
• Майонез Преміум ТМ Скомороський – 300 г – 27.90 грн
Приготування:
1. Відваріть картоплю, моркву та яйця до готовності. Охолодіть та почистіть.
2. Наріжте кубиками картоплю, моркву, яйця, ковбасу та солоні огірки.
3. Додайте зелений горошок (перед цим злийте рідину).
4. Заправте майонезом і добре перемішайте. За бажанням додайте сіль і перець.
5. Викладіть у красиву миску та прикрасьте зеленню.
Ціна порції:
Приблизно 65 грн на сім’ю, використовуючи акційні продукти з "Маркетопт".
Більше новорічних акцій шукайте тут