Палочка Коха спирту не боїться!

30.03.2007, 20:03 Переглядів: 2 808
Прийшла весна. У когось почались весняні романи, а у когось – весняні загострення різних болячок.  Туберкульоз – одна з тих болячок, яка загострюється навесні. Причому загострюватися вона може дуже тихо і непомітно – безсимптомно, як кажуть лікарі.

Прийшла весна. У когось почались весняні романи, а у когось – весняні загострення різних болячок.  Туберкульоз – одна з тих болячок, яка загострюється навесні. Причому загострюватися вона може дуже тихо і непомітно – безсимптомно, як кажуть лікарі.  Такі зміни  викликані тим, що зараз більшість населення приймає антибіотики – і від застуди, і від головного болю, і ще бозна від чого.  Сильні антибіотики  змінюють типову картину протікання  туберкульозу.  Раніше характерними ознаками захворювання були: стійка температура 37,1; сильна втомлюваність; пітливість; слабкість. Зараз цих ознак може не бути. Крім того, громадянин просто може вирішити, що кволий він через професійний стрес -  наймодніше зараз захворювання.
Тож єдиний надійний спосіб перевірити, чи не підчепив ти часом туберкульоз – флюорографія. Раз на рік. Кременчуцькі лікарі запевняють, що раз на рік процедура не шкодить ані дітям, ані дорослим.  Вже минулого, 2006 року, у Кременчуці, завдяки флюорографії виявили на 20 %  більше  хворих, ніж у попередні роки.  Народ став свідомий, сам ходить на процедуру. Причому з кожним роком все більше. Якщо у 2005-му  із тисячі  кременчужан  обстежились  лише 570, то у 2006-му – вже 615.
Якщо кашель не минає більше трьох тижнів – це вже достатня підстава, щоби пройти обстеження.  Найнеобхідніше проходити обстеження  дітям, пенсіонерам та асоціалам – ці верстви населення найбільш незахищені перед хворобою. 
До речі, асоціали серйозно помиляються, коли думають, що спирт вбиває будь-яку хворобу, і якщо хильнути додаткових півлітра, будь-яка холера окочуриться.  Може, якась і не витримає, але не збудник туберкульозу - паличка Коха.  Вона і спирту не боїться, і кислоти не боїться, і температуру -270 С витримує. А якщо її – паличку – вже дуже дістають, вона тягне з організму жертви солі кальцію, робить собі з них капсулу  і відпочиває там досхочу. Цей «тихий» період хворий  сприймає, як одужання. І помиляється.
Такі помилки досить небезпечні. Як правило, недолікована хвороба переходить у хроніку. Нам цього не треба. Тож, шановні кременчужани, збирайтесь на флюорографію. Лікарі просють.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх