Повірити лічильник води стане простіше

23.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 685
На засіданні виконкому 17 серпня міський голова Микола Глухов запропонував створити окреме комунальне підприємство з повірки лічильників води, яке б надавало споживачам всі послуги в комплексі: разом із зняттям лічильника, його транспортуванням та встановленням після повірки чи ремонту. Нині ж доставка приладу на повірку – клопіт самих споживачів, що викликає їхні нарікання. Мер вважає, що нове підприємство доцільно створити на базі водоканалу. Він пропонує виділити кошти на обмінний фонд лічильників (як електролічильників).

На засіданні виконкому 17 серпня міський голова Микола Глухов запропонував створити окреме комунальне підприємство з повірки лічильників води, яке б надавало споживачам всі послуги в комплексі: разом із зняттям лічильника, його транспортуванням та встановленням після повірки чи ремонту. Нині ж доставка приладу на повірку – клопіт самих споживачів, що викликає їхні нарікання. Мер вважає, що нове підприємство доцільно створити на базі водоканалу. Він пропонує виділити кошти на обмінний фонд лічильників (як електролічильників). За цих умов,  знімаючи прилад на повірку, працівники підприємства, яке надає послугу, встановлювали б інший.
Пропозиції мера зафіксовані в рішенні виконкому. Однак бути чи не бути новому підприємству, у виконкомі мають визначитися до 15 вересня.
Проте повірку лічильників у багатоквартирних будинках не включили у квартплату, як  наполягає прокуратура міста. Комунальники пояснюють це відсутністю методики розрахунку послуги у тарифі і суперечностями у законах, що регулюють надання послуг.
Наразі „справу лічильників”, де позивачі вимагають, аби підприємства, що надають послуги, взяли повірку приладів обліку на себе (а не „вішали” на споживача), розглядають одразу два суди. Господарський суд – з подачі прокуратури і Автозаводський районний суд – з подачі споживача, який вимагає усунути порушення його прав.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх