Канабіс виключили із переліку особливо небезпечних наркотиків

25.05.2024, 07:57 Переглядів: 1 527

 

Тепер канабіс віднесли до списку рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, обіг яких допускається з певною метою

Канабіс виключили і списку особливо небезпечних наркотиків. Про це у своєму телеграм-каналі заявив постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

За його словами, сьогодні, 25 травня, Уряд вніс зміни до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 травня 2000 р. № 770.

Відбулося це на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання обігу рослин роду конопель».

У своєму повідомленні Тарас Мельничук пояснює, що канабіс та похідні від нього речовини виключили зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено. Стосується це також і тетрагідроканабінолу — його теж виключили зі списку небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено.

Водночас їх включили до списку рослин, що містять наркотичні засоби і психотропні речовини, обіг яких допускається для використання з навчальною метою, освітньою, науковою та науково-технічною діяльністю, у виробництві наркотичних засобів, психотропних речовин і лікарських засобів для подальшого застосування в медичній практиці.

Встановлено, що з 16.02.2027 гранично допустимий вміст концентрації тетрагідроканабінолу у висушеній соломі конопель для промислових цілей не перевищує 0,3 відсотка, — додає Мельничук.

Набудуть чинності ці зімни із 16 серпня 2024 року.

Нагадаємо, вже у липні у дію вступить підписаний ще у лютому Президентом закон про легалізацію медичного канабісу.

Автор: Яна Гудзь Джерело фото: tvoemisto.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх