«Економічне бронювання не спрацювало в жодній країні» — голова Верховної Ради Стефанчук

26.05.2024, 10:05 Переглядів: 1 042 Коментарів: 4

 

За його словами, це унеможливлює рівноправність усіх громадян перед обов'язком захисту Батьківщини

Економічне бронювання поки що не спрацювало у жодній країні світу. Про це під час брифінгу 23 травня розповів Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Політик констатує: «за красивою пафосною назвою в нас губиться якась логіка тих чи інших процесів», проте на практиці існує дуже мало країн, де таке бронювання спрацювало б.

Стефанчук зазначає, що він підтримає такий варіант бронювання лише після отримання якогось досвіду, коли б вдалося забезпечити рівноправність усіх громадян перед своїм обов’язком захищати Батьківщину. Лише таким чином вдасться досягнути справедливості.

Але для цього я маю ознайомитися з ним, тому що я вже дуже довго в політиці, а перед цим ще дуже довго в університетській сфері, щоб вірити гарним заголовкам. Я хочу прочитати книжку в цілому, — говрить спікер парламенту.

Нагадаємо, у Верховній Раді наразі розглядають два підходи до питання економічного бронювання: податки з зарплати в щонайменше 30-35 тис. грн, або 20 тис. грн доплати за працівника щомісяця.

Автор: Яна Гудзь Джерело фото: volynnews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 223
26 травня 2024 10:36

у Верховній Раді наразі розглядають два підходи до питання економічного бронювання: податки з зарплати в щонайменше 30-35 тис. грн, або 20 тис. грн доплати за працівника щомісяця

 

Підприємство де я працюю бере кредити на виплату зарплати та авансу. Я розумію як важко власникам зберегти узкопрофільний персонал. Та ще й виживати як підприємство. Продукція мала би працювати на обороноздатність та економіку країни. Але державі це не потрібно. 20 тисяч за людину додатково-це непід'йомна сумма. В обох випадках закривати виробництво.

Жирна ХАРЯ СТЕФАНЧУКА живе в іншій реальності. Жирне порося не в курсі який зараз реальний рівень зарплат. Зараз мова йде про виживання. 90% промисловості Кременчука не потягне такі умови. Найогидніше те шо вони увімкнули для нас доїльний аппарат на повну потужність , при тому шо самі крадуть на всіх рівнях мільярдами.

 

 

З вище сказаного єдиний висновок :

1. Война для бідних.

2. Вбивство підприємств, які й без того ледь виживають в данних умовах.

3. Все що я написав то расеянске іпсо? Так же?

 

 


6 4
46
26 травня 2024 14:05

evil по суті повністю згоден зі Стефанчуком у тому, що запропоноване економічне бронювання не прийнятне. Але при цьому сварить і звинувачує Стефанчука за економічне бронювання. Чи то не зрозумів тексту статті, чи то просто не може утриматися від звинувачень Стефанчука, щоб той не казав. На мій погляд, Стефанчук правий - обов'язок по захисту України не може залежати від спроможності підприємства сплачувати гроші за заброньованого. Бо цим порушується рівність громадян, і далеко не кожне підприємство спроможне платити. З іншого боку на армію потрібні кошти і їх не вистачає, а тому шукають шляхи поповнення бюджету. І цей, не зовсім вдалий шлях - один із них. 



3 1
4 486
1
26 травня 2024 19:02

Цитата: KVM
порушується рівність громадян

То бронювання 95 кварталу не порушує? Чи ті хто втік перечекати у монако?


2 0
4 486
1
27 травня 2024 08:43


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх