Зеленський показав українську далекобійну ракету-дрон «Паляниця»

Сьогодні, 12:31 Переглядів: 349

 Її дальність дозволяє вражати російські аеродроми на відстані понад 670 км

Президент Володимир Зеленський у новому відео показав українську далекобійну ракету-дрон «Паляниця», про яку вперше стало відомо лише вчора. Усі технічні характеристики цієї зброї залишаються засекреченими, але деякі деталі було розкрито:

  • «Паляниця» оснащена турбореактивним двигуном.
  • Запуск здійснюється з наземної платформи.
  • Розробка тривала півтора року.
  • Максимальна дальність ураження не оголошена, але у відео зазначено, що в зоні дії цієї зброї знаходяться 20 російських аеродромів, включно з аеродромом «Саваслєйка», який знаходиться на відстані понад 670 кілометрів від України.

Президент також наголосив, що за два з половиною роки повномасштабної війни Росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет і понад 33 тисячі керованих авіабомб. Для зупинки атак на українські міста важливо завдавати ударів по носіях цього озброєння, зокрема по російських літаках на військових аеродромах.

— Майже все навколо неї засекречено. Робота над її здешевленням та збільшенням виробництва триває. Задача «Паляниці» — захистити мирне населення, знищивши наступальний потенціал ворога. І зробити це на його території, — йдеться у відео.

Вчора, 24 серпня, відбулося перше успішне бойове застосування «Паляниці», що демонструє новий рівень можливостей української оборони. Президент підкреслив, що кількість ракет-дронів буде збільшуватися, як і кількість далекобійних ударних дронів, ефективність яких вже доведена на полі бою.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх