Зеленський: 49 українців і українок повернулися додому з російського полону

Сьогодні, 14:03 Переглядів: 319 Коментарів: 1

Україна продовжує працювати над поверненням усіх своїх громадян

49 українців і українок повернулися додому з російського полону. Серед звільнених є воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні особи. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Серед звільнених є Леніє Умєрова — дівчина, яку російські сили захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька. Також було звільнено частину захисників і захисниць «Азовсталі». Серед повернених додому і Герой України, військовий медик Віктор Івчук.

«Я дякую всій нашій команді, яка забезпечує звільнення полонених і заручників із російської неволі. І окремо хочу відзначити кожен наш український підрозділ, який поповнює обмінний фонд для нашої держави. Всі наші воїни, які беруть у полон російського окупанта, усі наші служби, які знешкоджують російських диверсантів і колаборантів, наближають звільнення наших людей. Маємо повернути додому всіх наших — і воїнів, і цивільних», — написав Зеленський.

Як повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі, серед звільнених сьогодні — 15 військовослужбовців Національної гвардії, з них 11 жінок. Також на рідну землю повернулися 4 офіцери Державної прикордонної служби та 2 офіцери Національної поліції, бійці КОРДу з Донецької області. Усі вони — оборонці Маріуполя та Азовсталі.

Нагадаємо, що у День незалежності 115 українських захисників повернулися з російського полону. Тоді серед тих, хто повернувся було троє воїнів з Полтавщини — Дмитро Сідько, Антон Фіцай та Віталій Шутов.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 634
1
Сьогодні, 14:50

А до чого зеленський? Він особисто повертав? Бридко.....де Азов?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх