Віктор ЯНУКОВИЧ: “Кожна дитина повинна мати можливості для розвитку творчих здібностей”

21.11.2013, 12:05 Переглядів: 712

Віктор ЯНУКОВИЧ:  “Кожна дитина повинна мати можливості для розвитку творчих здібностей”

В Полтавській області позашкільними закладами охоплено 35,3% від загальної кількості дітей шкільного віку

Не буває нетворчих дітей, є діти, яким не створили умов для всебічного розвитку. Так вважає Президент України Віктор Янукович.

- Ми, дорослі, маємо усвідомити свою відповідальність перед підростаючим поколінням: що ми зуміємо дати нашим дітям, такими вони і виростуть,- зазначив голова держави і днями доручив Уряду та місцевим органам виконавчої влади налагодити тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування, депутатським корпусом, громадськістю, соціально відповідальним бізнесом, меценатами для проведення роботи з розширення мережі закладів позашкільної освіти та зміцнення її матеріально-технічної бази.

В Полтавській області, за словами губернатора Олександра Удовіченка, провідна роль у реалізації поставлених завдань у сфері позашкільної освіти належить позашкільним навчальним закладам, центрам, палацам, клубам, станціям, студіям тощо.

- На Полтавщині діють 71 позашкільний заклад та 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також 44 початкових спеціальних мистецьких навчальних заклади (школи естетичного виховання). Всього позашкільними закладами охоплено 35,3% від загальної кількості дітей шкільного віку,- каже Олександр Удовіченко.

За його словами, протягом 2007-2010 років кількість позашкільних закладів зменшилась на 9 одиниць, у цих закладах займалося 4 тисячі дітей. Протягом трьох останніх років процес закриття позашкільних закладів зупинено і розпочато роботу із розширення закладів позашкільної освіти. У 2011-2012 навчальному році було відкрито 4 філії: у с.Петрівка-Роменська (Гадяцька ДМШ), с.Нова Галещина (Козельщинська ДМШ), клас образотворчого мистецтва в с.Тарасенкові (Оржицька ДМШ), с.Нові Мартиновичі (Пирятинська ШЕВ). Планується відкриття класу хореографії в Оржицькій ДМШ.

2013-й – рік дитячої творчості в Україні. На виконання доручення Президента України Віктора Януковича про підтримку творчих дітей голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко започатковує в цьому році обласну премію, яку отримуватимуть діти Полтавщини, які досягли успіхів на різноманітних національних, міжнародних, обласних конкурсах, фестивалях, виставках тощо.

- Підтримаємо разом наших дітей, створимо умови для розвитку їхніх творчих здібностей. Це вони, талановиті й завзяті, формують престиж Полтавщини у світі. Наші діти – наше майбутнє,- зазначає губернатор Олександр Удовіченко.

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх