Екс-гравець «Кременя» допоміг «Олександрії-2» отримати перемогу у Горішніх Плавнях

9.08.2024, 11:10 Переглядів: 562

Стартувала друга ліга чемпіонату України, де у групі Б після 10 років виступів у першому дивізіоні гратиме «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів

Чемпіонат України. Друга ліга. Група Б. 1 тур. 8 серпня. Горішні Плавні. Стадіон «Юність».

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) — «Олександрія-2» — 1:2.

Голи: 0:1 Галоян (62), 0:2 Лебедєв (84), 1:2 — Онищенко (89).

Стартувала друга ліга чемпіонату України, де у групі Б після 10 років виступів у першому дивізіоні гратиме «Гірник-Спорт» з Горішніх Плавнів. Свій дебютний матч гірники проводили на своєму полі із щойно створеною «Олександрією-2».

Однак команди досить добре встигли познайомитися одна з одною. У період міжсезоння полтавці двічі зіграли контрольні поєдинки з олександрійцями. В обох матчах були зафіксовані результативні нічиї — 1:1 та 2:2.

Напевно і це було однією з причин, що колективи без особливої розвідки розпочали вже перший офіційний матч між собою, за ходом якого уважно спостерігав тренерський штаб «Олександрії» на чолі з Русланом Ротанем та Сергієм Кравченком.

Активніше діяли гості. Вони частіше турбували захист «Гірника-Спорт», кілька разів робили досить небезпечні простріли в карний майданчик господарів, частіше подавали кутові, намагалися бити по воротах з-за меж карного майданчика. Одну з головних скрипок в атакувальних діях «Олександрії-2» у першій половині матчу грав ексгравець кременчуцького «Кременя» Симон Галоян. Він постійно вмикав швидкість, діяв агресивніше від інших, заробляв кутові біля воріт «Гірника-Спорт».

Саме йому й судилося відрити рахунок. Дальня передача через усе поле в лінію атаки знайшла на лінії карного майданчика вільного Галояна. Півзахисник зіграв майстерно. Одним дотиком вдало приборкав м’яч, а вже другим, не зволікаючи, направив його в сітку воріт, які захищав молодий Станіслав Козлов.

Попри старання переломити хід поєдинку підопічним Валерія Куценка не вдалося. А на 84-ій хвилині невдало вишикувана стінка дозволила Сергію Лебедєву майстерно лівою ногою реалізувати штрафний удар — 2:0 на користь олександрійців. До речі, Сергій особливо не радів успіху, адже забив він гол своїй колишній команді.

Все ж господарям вдалося один гол забити. Це зробив Артем Онищенко, котрий запам’ятався двома голами у ворота «Маріуполя» у вдалому для «Гірника-Спорт» кубковому поєдинку — 3:1 на користь горішньоплавнівців.

21-річний нападник «Гірника» зважився на удар метрів із 17-ти, м’яч зрикошетив від когось із гравців гостей, зачепив плече воротаря «Олександрії-2», і вже потім влетів у ворота. На більше господарі спромогтися не змогли, матч закінчився з рахунком 1:2, а Онищенко у двох матчах записав на свій рахунок вже третій гол.

Наступний матч команда з Горішніх Плавнів теж проведе на власному полі. 13 серпня «Гірник-Спорт» проведе гру другого попереднього етапу Кубка України. На стадіоні «Юність» о 13.00 зійдуться дві команди Полтавщини. Господарі вестимуть боротьбу за право продовжити виступи у Кубку з аматорським колективом — «Олімпією» із Савинців. Команда з Миргородщини у рамках першого попереднього етапу переграла — 2:0 — кременчуцький «Кремінь».

Автор: Анатолій Гаркуша Джерело відео: Вікторія Гребенюк, пресаташе ФК «Гірник-Спорт»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх