Президент відзначив трьох олімпійців із Полтавщини та їхніх тренерів державними нагородами

Сьогодні, 13:32 Переглядів: 214

Нагородження було приурочене до Дня Незалежності України

Президент Володимир Зеленський відзначив трьох олімпійців із Полтавщини та їхніх тренерів державними нагородами на честь Дня Незалежності України. Про це йдеться в Указі президента № 516/2024 «Про відзначення державними нагородами України спортсменів — учасників літніх Олімпійських ігор та їх тренерів».

Золотий медаліст, чемпіон з боксу Олександр Хижняк був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Срібну призерку з веслування на байдарках і каное Людмилу Лузан відзначено орденом княгині Ольги I ступеня. Бронзовий призер з греко-римської боротьби Жан Беленюк отримав почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

Тренери спортсменів також отримали високі нагороди. Тренера Олександра Хижняка, Олександра Хижняка старшого, було удостоєно орденом «За заслуги» І ступеня. Наставник Людмили Лузан Микола Мацапура отримав орден «За заслуги» І ступеня, а тренер Жана Беленюка, Олег Сазонов, нагороджений орденом «За заслуги» II ступеня.

Нагадаємо, що раніше у Полтаві відзначили призерів і учасників Олімпійських ігор-2024. Призери отримали сертифікати на півтора мільйона гривень, а їхні тренери — на 250 тисяч гривень. Інші учасники та їхні тренери отримали сертифікати на 100 тисяч гривень.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх