Слуги народу обіцяють робочі місця і місця для собак!

20.06.2016, 08:31 Переглядів: 4 974

Слуги народу обіцяють робочі місця і місця для собак!

Народні депутати закидали кременчужан обіцянками

Наразі різко активізувалися народні обранці, які зазвичай не надто балують кременчужан своєю увагою. До міста раптом приїхав нардеп Бойко, почастішали приїзди нардепа Шаповалова тощо. Звісно, виникає запитання: що сталося, звідки така активність? Наш варіант відповіді: народні депутати нервують перед майже невідворотними позачерговими парламентськими виборами.

 

Рівень довіри українців до політиків різко обвалився – про це майже щотижня нагадують соціологи та політологи. КМІС (Київський міжнародний інститут соціології) опублікував результати травневого дослідження громадської думки. За даними КМІС, українці не вірять вже нікому з політиків (Президенту, наприклад, не довіряють 69,3%, а довіряють – 16,1%).

 

Втім найбільше не довіряють українці Верховній Раді України – позитивно оцінюють її діяльність лише 4,1% респондентів, а 86,9% дають негативну оцінку (9,1% – не визначились).

 

Та й у самій Раді неспокійно – частина партій (президентська БПП та «Народний фронт» Яценюка) намагаються не допустити перевиборів – рейтинг цих партій стрімко падає, вибори їм невигідні. Водночас опозиційні партії – «Батьківщина» та Радикальна партія Ляшка – прагнуть перевиборів, бо їхній рейтинг стрімко зростає. В такій ситуації ніхто не впевнений, як воно буде, тож народні обранці про всяк випадок «пішли в народ» – ходять, обіцяють. Давайте подивимось, що вони нам обіцяють.

 

Костянтин Жеваго

 

Слуги народу обіцяють робочі місця і місця для собак!

 

Бореться проти Горішніх Плавнів!

 

Нардеп Жеваго почав наразі активну боротьбу проти перейменування його підшефного міста Комсомольська на місто Горішні Плавні. У травні Комсомольськ таки перейменували на Горішні Плавні, і мешканці міста дуже обурювалися новою назвою. І ось 13 червня нардеп Жеваго зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 4801. Мета законопроекту – на шість місяців відкласти перейменування Комсомольська. У пояснювальній записці до законопроекту Жеваго вказує, що шість місяців відстрочки дадуть можливість провести справжні, а не формальні громадські слухання з приводу перейменування міста, і мешканці зможуть висловити свою думку.

 

У Жеваго непогані шанси завести свій законопроект до Ради. А якщо Рада проект не підтримає, нардеп може подати позов до суду і добитися визнання незаконною Постанови № 4085, на підставі якої й перейменовували місто Комсомольськ. Справа в тому, що, на думку Жеваго, Верховна Рада ухвалила Постанову № 4085 з порушенням регламенту, не дотримавшись законних термінів ухвалення рішень.

 

Жеваго – мільйонер, тож у нього гарні шанси виграти справу в українському суді. І тоді він стане героєм Комсомольська, позбавивши місто небажаної назви Горішні Плавні. А що зробить Комсомольськ у відповідь? Звісно, що проголосує за свого героя на чергових виборах.

 

Юрій Бойко

 

Слуги народу обіцяють робочі місця і місця для собак!

 

Обіцяє допомогти продати шпали!

 

Нардеп Юрій Бойко – лідер Опозиційного блоку, колишній регіонал. Востаннє «ТелеграфЪ» бачив його минулого, 2015-го року – під час виборів міського голови Кременчука. І ось, майже через рік він знову раптом з’явився у Кременчуці – приїхав на завод залізобетонних шпал. Візит Бойка висвітлював телеканал «Інтер». Нардеп Бойко говорив про робочі місця, поспівчував робітникам заводу, разом із ними обурився, що «Укрзалізниця» не купує у кременчужан добрі дешеві шпали, натомість бере їх у «своїх» підприємств. Бойко пообіцяв, що вже до кінця тижня звернеться до уряду з вимогою про поновлення відкритих тендерів на закупівлю залізобетонних шпал для «Укрзалізниці», адже це допоможе зберегти робочі місця заводчанам.

Обіцянку Бойко дав 7-го червня, той тиждень уже минув 12-го, минає й наступний. «ТелеграфЪ» перевірив, чи виконав нардеп свою обіцянку. Ми переглянули його офіційну сторінку на сайті ВРУ, розділ «Депутатські запити». На сторінці немає звернень до Кабінету міністрів із пропозицією поновити відкриті тендери на «Укрзалізниці».

 

Юрій Шаповалов

 

 

Обіцяє лічильники газу і місця для вигулу собак!

 

Нардеп Шаповалов раптом активно зайнявся законотворчістю на користь кременчужан. Два тижні тому «ТелеграфЪ» запропонував нардепу подати до Ради законопроект про індивідуальні лічильники газу. Це серйозна проблема для кременчужан – компанія «Кременчукгаз» встановлює у багатоповерхових будинках загальнобудинкові лічильники газу замість індивідуальних квартирних. Компанії так дешевше, а закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» це не забороняє, бо там немає чіткої вказівки, які лічильники зобов’язана встановити споживачам компанія-постачальник. Ось «ТелеграфЪ» і запропонував нардепу Шаповалову внести зміни до чинного закону «Про забезпечення...» і включити туди норму, що компанія-постачальник має за власний рахунок встановлювати споживачам індивідуальні квартирні лічильники газу. Нардеп погодився, і вже на третій день зареєстрував у Раді відповідний законопроект № 4756.

 

Майже одразу після цього, минулого тижня, нардеп Шаповалов погодився підготувати ще один законопроект для кременчужан – про місця вигулу собачок та місця, де вони можуть на законних підставах сходити до туалету. Написати такий законопроект народного депутата попросили кременчуцькі собачники (власники собак) та працівники КП «Спецсервіс-Кременчук». Нардеп радо погодився. Тут все дуже серйозно – планують внести зміни до Генерального плану Кременчука, щоб зарезервувати місця для вигулу собак. Ну, і звісно ж, нардеп Шаповалов зареєструє у Верховній Раді законопроект про нові Правила утримання тварин у населених пунктах України.

 

І це ще не все! Під час перерви в роботі над двома законопроектами – про лічильники і про цуциків – нардеп встиг приїхати до Кременчука і проінспектувати роботу КП ШРБУ (шляхове ремонтно-будівельне управління). Саме так написано на офіційному сайті міськради: «міський голова Віталій Малецький і народний депутат Юрій Шаповалов проінспектували роботу КП ШРБУ». Там вони оглянули установку, яка виробляє асфальтобетон. Після довгих оглядин і глибоких роздумів мер і нардеп дійшли висновку, що установка застаріла і потребує або модернізації, або заміни. Вони пообіцяли посприяти або модернізації, або заміні установки. Установки, до речі, дійсно старі – одна 1969, а друга 1985 року, тож посадовці мали багато часу для спостережень, втім саме перед виборами погляд чиновників стає уважнішим і ліпше фокусується.

  

Сергій Каплін

 

Слуги народу обіцяють робочі місця і місця для собак!

 

Обіцяє лягати під машини олігархів!

 

Народний депутат Сергій Каплін давно зник із Кременчука та кременчуцьких ефірів, у приміщенні, де раніше була його приймальня, наразі розташувався магазин ковбас. Тож конкретно кременчужанам Каплін нічого не обіцяє. Зате він обіцяє усім мешканцям Полтавщини не допустити екологічного лиха в області. А щоб громадяни знали, хто з цим лихом бореться, інформацію про боротьбу розмістили на правах реклами у ЗМІ. Проблема така – держпідприємство «Укргазвидобування» планує 100 операцій гідророзриву пласта і половину з них мають провести на газових родовищах Полтавської області. Гідророзриви – справа серйозна. Іноді через них зникають грунтові води, відбуваються зсуви грунту тощо. Тому нардеп Каплін повідомляє громадян, що надіслав до Генпрокуратури та СБУ запити з вимогою розібратися, наскільки законні дії «Укргазвидобування».

«ТелеграфЪ» переглянув офіційну сторінку нардепа на сайті ВРУ. Там дійсно зареєстровані два листа від 03.06.2016 голові СБУ Грицаку та Генпрокурору Луценку щодо тендерів на 100 гідророзривів.

 

Втім це лише перша частина обіцянки. 14-го червня Каплін публічно пообіцяв мешканцям Полтавщини, що «тендер буде скасований і проведений наново і публічно». Чекаємо.

 

Крім того, захопившись публічним виступом перед пресою, нардеп Каплін пообіцяв лягати під машини олігархів, не дати їм ні грама газу і відірвати геніталії, якщо вони припхаються на Полтавщину. Що ж, на це теж варто подивитися. Чекаємо.

 

І шо?!

 

Отже, наразі ми фіксуємо неабияку активність народних депутатів, які зазвичай не надто багато уваги приділяють Кременчуку та кременчужанам. Запам’ятайте їхні обіцянки – маємо з часом перевірити, чи вони їх виконали, чи лише попіарились перед народом. І, до речі, шановні читачі, користуйтеся моментом – може, вам теж треба написати якийсь законопроект, то звертайтеся до нардепів, ви ж бачите, як радо вони наразі пишуть проекти.

Автор: Лариса Артеменко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх