Великдень вже завтра, і його незмінний смачний атрибут — це паски. То що ж торгові точки можуть запропонувати кременчужанам? «Кременчуцький ТелеграфЪ» пройшовся по магазинах і кафе міста, зробив фото і промоніторив ціни на великодню випічку.
Більш простенькі, а отже дешевші вироби можна знайти у супермаркетах.
У «Маркетопті» у залежності від ваги можна купити паски від різних виробників від 16,50 грн до 48,40 грн.
Приблизно стільки ж за них просять у АТБ: 23,80-57,20 грн. Паска власного виробництва у 200 г коштує 30,70 грн.
У «Сільпо» можна придбати великодню випічку за 23-67 грн. Маленька сирна пасочка, виготовлена у магазині, обійдеться у 22 грн.
Непогані розцінки пропонує «Вацак»: за панетон вагою 500 г та паску вагою 450 г треба буде заплатити по 116 грн.
А от ціни у кафешках на порядок вищі, але і великодня випічка виглядає більш вишукано.
Наприклад, у «Львівській майстерні шоколаду» за 300-грамову паску просять 150 грн.
У Rock Kava ціни від 140 до 250 грн за готові вироби у 400-600 г.
У «Кофані» паски коштують від 45 до 135 грн – теж непогано.
В «Ілоні» є досить великий вибір, а ціни стартують від 45 грн, найдорожча обійдеться у 195 грн.
У кафе Crumble паски продають за 250-350 грн у залежності від розміру.
У Love Cake ціни ось такі, а великодня випічка загорнута у жовто-блакитний папір – патріотично!
А якщо пекти самому? ТЪ переглянув у магазинах і ціни на традиційні продукти, які використовують для випікання пасок вдома.
У супермаркетах Кременчука борошно нині коштує 29-40 грн за 2 кг.
Сухі дріжджі в магазинах вартують 6-10 грн за пакетик.
Молоко в торговельних мережах продають за ціною від 30 грн за літр.
Цукор можна купити приблизно за 27 грн за кілограм.
Яйця — від 20 грн за десяток. В одному з магазинів АТБ ми взагалі побачили пусті полиці, яйця «розмели».
Вартість пачки масла (200 г) – в середньому 53-57 грн.
Родзинки, які часто додають у тісто під час приготування паски, коштують 24 грн за 150 г.
І нарешті декор. Кольорова посипка для вершечка паски надзвичайно різноманітна у магазинах – і ціна на неї різна (від 6 до 23 грн).
Хтось верхівку паски полюбляє змащувати збитим білком з цукром, який готує сам, хтось використовує білу чи кольорову глазур, яка коштує в середньому 8 грн за пакетик.
Що ж, купувати готову великодню випічку чи зробити паску самому, вирішувати тільки вам. Голосуйте під цим матеріалом, який варіант ви обрали цьогоріч.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.