«Кременчуцький ТелеграфЪ» завітав до садівника з Кременчуччини та побачив процес вирощування персиків, нектаринів та абрикосів, а заодно дізнався, у чому секрет вдалого вирощування
Днями «Кременчуцький ТелеграфЪ» навідався до садівника Сергія Манжукова, який в одному із сіл Кременчуцького району вирощує цілий сад персиків та нектаринів. Крім того, у чоловіка є абрикоси, багато різних сортів слив, яблука, виноград, полуниця, порічка, груші й інші смачні фрукти та ягоди.
Загалом Сергій Манжуков вирощує близько 50-55 сортів персиків і нектаринів, близько 6-7 сортів слив та трохи абрикосів.
Сергій Манжуков розповів, що персиковий сад він почав вирощувати, коли народилася його донечка, тобто 6 років тому.
До речі, найперше дерево з якого Сергій почав, було не посаджене, а привите, і це була груша.
Під час спілкування Сергій Манжуков розкрив нам маленький секрет, як виростити таку кількість персиків та абрикосів в умовах сьогодення.
Розповів нам Сергій Манжуков і про одну з особливостей інжирного персика або інжирного нектарина. У них лопається серединка, через що йде загнивання, і фрукт повністю згниває. Але не всі, є більш стійкі. А ще ми дізналися чому персик, який почав псуватися ще на дереві, насправді найстигліший та найсмачніший. Виявляється, комахи відчувають запах стиглого фрукта значно раніше, ніж це помічає людина. Тож вони прилітають і починають їсти найсмачніший. Коли комашка відкусила шматочок персика — у ньому починається процес загнивання.
Також на городі у Сергія Манжукова ростуть не лише його фруктові дерева, а ще й дивовижні квіти його дружини Юлії.
«Кременчуцький ТелеграфЪ» дізнався, де можна придбати персики від Сергія.
На завершення нашого спілкування, Сергій Манжуков промовив кілька слів для наших читачів.
Також у садівника Сергія Манжукова є власний YouTube-канал, де він знімає свої досягнення та ділиться секретами успішного вирощування зі своїми підписниками.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.