Мер Кременчука про ноутбуки, закупівлі та оборонку:  «Ми не приховуємо»

17.08.2023, 19:57 Переглядів: 3 730 Коментарів: 4

 Міський голова Кременчука Віталій Малецький продовжує стверджувати, що договір із постачальником ноутбуків  ТОВ «Активбуд-М» розірвали із власної ініціативи попри невідповідність у документах, які він сам оприлюднив. Залишилося незрозумілим, на яких підставах обирали цього та всіх інших  постачальників для закупівель  без конкурсу. А ще мер упевнений, що звітувати перед громадою про оборонні закупівлі - не так вже й варто.

«Кременчуцький ТелеграфЪ»  звернувся до міського голови Віталія Малецького за коментарем щодо скандальної закупівлі ноутбуків по 99 тисяч гривень, про яку написали навіть всеукраїнські ЗМІ. 

«Машина переможця»: виконком Кременчука купив ігрові ноутбуки з пристойною переплатою

Після скандалу в пресі та телеграм-каналах він оприлюднив пост у Фейсбук про спростування нібито фейку та запевнив - переплати не було, бо договір розірвали.

«Дуже дивно, що аж 16 серпня ЗМІ опублікували «новину» відразу з двома фейками: про призначення техніки та про неіснуючу переплату. Журналісти не зверталися ні до мене, ні до пресслужби міськвиконкому за коментарями. А варто було б думати. Кременчуцька міська влада здійснює закупівлі відповідно до законодавства. Інформація про них публікується в системі «Прозоро». Прошу журналістів перед публікацією завжди перевіряти інформацію».

Ми перевірили вказану інформацію - і зазначимо, що на ранок 17 серпня в системі Prozorro таки з’явилося повідомлення про розірвання договору із постачальником і навіть додаткові угоди. Водночас сам договір про цю закупівлю, як і решта інших - так і не оприлюднений.


На своїй сторінці мер оприлюднив документи, у яких нібито виявили які арифметичні невідповідності, втім, вони ще більше заплутали. В наданих документах фігурує невідома фізична особа-підприємець, яка виписувала рахунки ще в травні на ноутбуки, пульт планшет та акумулятори, хоча нині мова йде лише про закупівлю ноутбуків. Ці ж позиції фігурують  в специфікації і від ТОВ «Активбуд-М». 

За словами Віталія Малецького, в договорі йдеться про закупівлю кількох позицій, у тому числі й ноутбуків. І в договорі це нібито прописано. Проте в системі чітко прописана сума договору та кількість ноутбуків із ціною за одиницю. 

 

Якби не розірваний договір із ТОВ «Активбуд-М», який, зазначимо, спеціалізується на гуртовий торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням, фірма поставила виконкому б ще й цілий перелік обладнання за додатковою угодою.

Нагадаємо, що «Кременчуцький ТелеграфЪ» постійно моніторить закупівлі міськвиконкому і постійно пише про відсутність завантажених договорів у систему. Відтак деталі закупівлі та їх мету дізнатися неможливо. 

Про закупівлі мерії та комунальних підприємств можна почитати тут.

Тому ми запитали в міського голови, чому так відбувається. 

- Ми публікуємо всі документи в системі Prozorro, я ще раз повторююсь, - сказав Віталій Малецький. - Перевірте.

Також ми поцікавилися, чому міська влада не звітує про так звані «оборонні закупівлі», про те, скільки коштів витрачається з бюджету на допомогу армії, зважаючи, що саме військові значною мірою наповнюють бюджет Кременчука. 

- Ми не приховуємо. Депутати цю інформацію знають, і ви знаєте.

- Люди не знають.

- Хто такі люди і хто повинен знати? - резюмував він. 

Про те, як обирали фірму «Активбуд-М» та як  розривали із нею договір, хто така ФОП Сиротенко, та чи требі звітувати про оборонний бюджет - дивіться у відео. 


Автор: Ольга Мінчук Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 233
17 серпня 2023 21:14

Якби у Малельцького після кожної брехні як у Пінокіо зростав ніс, то за 5 хвилин інтерв'ю в нього ніс вже хлюпав би по поверхні стола....


31 0
742
1
18 серпня 2023 00:11

 та вас усих на кілок треба саджати!


22 0
4 524
1
18 серпня 2023 06:03

"А кто ж это сдєлал"-хто ж його вибрав? 


14 2
1 233
20 серпня 2023 08:25

Термін «мародерство» походить від французького слова maraudeur, що перекладається як «грабіжник». Суть цього злочину полягає у привласненні чужого майна на полі бою або використання трагічних обставин, катастроф, бойових дій для власної наживи...

 

 

Я прочитав розслідування у ваших колег з місцевого видання стосовно цієї тими. Висновок один.: мер малецький із своєю гранатовою кодлою - кончені мародери 


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх