Бізнесмени з Кривушів: як група підприємців постачає місту генератори та скуповує комунальне майно

Сьогодні, 10:31 Переглядів: 2 132

Родина депутата від «Слуги народу» та їхня сусідка поставили місту бензинових генераторів та джерел живлення на 8 мільйонів. А ще приватизували комунальні приміщення у чудових локаціях Кременчука

Ми вивчали документи з приватизації комунального майна у Кременчуці й раптово натрапили на «кривушанське диво». Воно сталось на вулиці Мирна у Кривушах, яку за скромні хатки називають ще одним «Царським селом». Саме на цій вулиці, яку не знайдеш на мапі, зареєстрована ціла когорта талановитих підприємців. Схоже, вулиця Мирна наділяє бізнесменів суперсилою. Бо сусіди-підприємці стовідсотково виграють усі тендери від кременчуцької влади. Вони отримали мільйони з кременчуцького бюджету за постачання генераторів під час війни. А ще виграють аукціони на оренду комунального майна та приватизують об'єкти у дуже гарних локаціях Кременчука. Інколи за ціною малосімейки.

«Слуга народу» та «Львівський круасан»

 

  • Адреса: Квартал 101, будинок 2
  • Площа: 89,3 кв. м.
  • Продано за  $37,4 тис., вартість кв.м: $420
  • Кому: ФОП Горобець Тамара Миколаївна

Приміщення неподалік ринку «Троїцький» приватизували цьогоріч. Раніше мерія здавала його «Укртелекому». Проте у січні 2023 року право оренди приміщення виставили на аукціон.Одразу три учасники були готові віддати майже однакову суму за оренду: близько 26 тис. грн. Далі влада дозволила переможцю зробити «невід'ємні поліпшення». З приміщення роблять кафе, воно розширюється на 4,5 кв. м. 

Оренда приміщення за рік принесла понад 300 тис. грн — це п’ята частина від вартості, за яку його придбали. У лютому 2024-го влада погоджує приватизацію. Вартість продажу складає приблизно $37 тис. дол: близько $430 за кв. м (за курсом на момент покупки). Наразі за даними сайтів нерухомості середня вартість комерційного майна у нормальному стані в нагірній частині —   $1-1,5 тис. за квадрат. Ось приклади:

  

Кому дозволили викуп приміщення?

Згідно з рішенням міської ради, дозвіл на приватизацію надали ФОП Горобець Тамара Миколаївна. За даними ЄДР, ФОП з такими ініціалами зареєстрований у Кривушах, серед видів діяльності — ресторанний бізнес. 

 

За цією ж адресою — вул. Мирна 18 у Кривушах — ми знайшли ще один зареєстрований ФОП: Горобець Сергій Васильович. До речі, саме електронна адреса цього ФОП фігурує у документації щодо приватизації приміщення. Отже, ми бачимо зв’язок між приватизацією приміщення та цими двома підприємцями з Кривушів.


І тут ми згадали повного тезку підприємця — депутата з Кременчуцької райради (фракція «Слуга народу»). 

А у пана депутата у декларації за 2020 рік як раз вказана дружина — Горобець Тамара Миколаївна. І також є згадка про будинок у Кривушах. Який фантастичний збіг!

  

На цьому збіги не закінчуються: за даними Prozorro, дата народження ФОП Горобець Сергій Васильович збігається з датою народження «слуги народу» з Кременчуцької райради.

 


З цих неймовірних збігів ми можемо зробити лише одне припущення: комунальне приміщення приватизувала дружина поважного пана депутата зі «Слуги народу». 

Сусідка «слуги народу» та приміщення біля парку Придніпровський

 

  • Кременчук, вулиця Коцюбинського, буд. 4
  • Площа (кв.м): 155,2 
  • Продано за: ≈ $35,0 тис., вартість кв. м. ≈ $225,50. 
  • Кому: ФОП Гончар Анна Анатоліївна

А це приміщення у козирному місці поруч із парком Придніпровський. Його змогла орендувати за ціною 65 грн за кв. м сусідка пари Горобців з Кривушів. Вона також колись балотувалась як депутат від «Слуги народу». А потім мерія дала бізнесвумен «добро» на приватизацію приміщення у за ціною $225 кв.м: зараз за таку ціну важко знайти навіть малосімейку. 

А тепер деталі. Раніше у приміщенні знаходилось управління статистики. У березні 2021 року пройшов аукціон на право оренди цього приміщення. Згідно з умовами правил оренди, призначення — мистецька фотостудія та виставкова зала. 

Переможець аукціону — ФОП Гончар Анна Анатоліївна. Умови оренди — понад 10 тис. на місяць за площу розміром у три двокімнатні квартири, навпроти парку Придніпровський, перший поверх. Тобто, 65 грн за кв. м.

Зверніть також увагу на учасника конкурсу ФОП Кузьменчук: далі ми розповімо, як він пов’язаний з переможницею аукціону.

Вже за пів року, у листопаді 2021-го, мерія підписує з пані Гончар договір купівлі-продажу. Приміщення продають майже за мільйон гривень: приблизно $35 тис. або ж $225 за квадрат. Що зараз пропонують на ринку за схожою ціною:

 

Наразі у приміщенні знаходиться популярна фотостудія.

Це не перший бізнес ФОП Анна Анатоліївна, пов’язаний з комунальним майном. У попередні роки пані Гончар отримувала в оренду 10 кв.м у парку Придніпровський під кафе, дозвіл на розміщення сезонного (літнього) майданчика біля кафе «Tarelka» та 20 кв. м у приміщенні ЦНАП по вул. Покровській, 14 (Гагаріна).

Раніше Гончар Анна Анатоліївна згадується на виборах 2020 року як кандидатка від партії Слуга народу по виборчому округу № 2. 

 

Дата народження ФОП Гончар Анна Анатоліївна та колишньої кандидатки у депутати ідентична. Місце реєстрації ФОП — ті самі Кривуші, що й місце проживання колишньої депутатки. Вулиця, вказана підприємицею — та сама вулиця Мирна, яку вказали вже згадані ФОПи Тамара та Сергій Горобці.

 

Тобто, обидва комунальні приміщення викупили сусіди з Кривушів, які до того ж історично пов’язані однією партією.

«Сообразим» на трьох: як сусіди з Кривушів продали місту генераторів на 8 млн грн

Ви чули про завод з виробництва бензинових генераторів та джерел живлення у Кривушах? Ми ні. Тому були дуже здивовані, коли передивилися результати тендерів 2022 року. Тоді після бомбувань інфраструктури місто потребувало генераторів. Влада виділила мільйони бюджетних коштів для їх закупівлі. І левова частка генераторів та джерел приїхала до Кременчука з вулиці Мирна, що у Кривушах. Пропонуємо перейменувати її на вулицю «кривушанське диво» чи «генераторну». 

Адже у наприкінці 2022 року саме звідти до міста «приїхало» обладнання на 8 млн грн: 82 генератори та 70 джерел живлення. Поставили їх три підприємці: вище згадані ФОП Горобець Тамара Миколаївна, ФОП Горобець Сергій Васильович (вулиця Мирна 18) та ФОП Гончар Анна Анатоліївна (вулиця Мирна 3А). Замовник — департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Кременчуцької міської ради.

До речі, всі ці генераторні потужності знаходилися усього в 5 хвилинах на авто від будинку міського голови Віталія Малецького у Кривушах, придбаного у 2021 році. 

 

Отже:

  1. ФОП Горобець Сергій Васильович: поставив 34  бензинових генератори вартістю 2,6 млн грн та джерела живлення (70 шт) на 2 млн грн. Тендери проходили у листопаді-грудні 2022 року. Загальна сума замовлень — понад 4,7 млн грн.Напрочуд успішний бізнесмен. Жодного разу не програв тендер: виграв усі 33 конкурси з 2016 року.
  2. ФОП Горобець Тамара Миколаївна: ФОП створений у серпні 2022 року. А вже у листопаді виграв два тендери на мільйон: постачання 17 бензинових генераторів. Загалом, пані Горобець подала заявки на участь лише у двох тендерах, у 2022-му. І двічі бінго!
  3. ФОП Гончар Анна Анатоліївна виграла тендерів на 2,3 млн грн: поставила 31 бензиновий генератор.

За даними протоколів, у кожному тендері був лише один учасник. Закупівлі проведені без використання електронної системи. Вартість за одиницю товару у протоколах не зазначена. Пані Гончар та пані Горобець з вулиці Мирна поставили наприкінці 2022 року однакові моделі генераторів. А з вулиці Мирна, 18 поїхали різні моделі генераторів: від двох окремих підприємців, Сергія та Тамари Горобець.

У 2022 році генератори були в дефіциті, після обстрілів ціни на них підскочили. Ми не знаємо, якою була вартість на конкретні моделі на ринку той час: ціни коливались. Якби ми купували ці самі моделі зараз, то знайшли б їх за такими цінами:

Ці генератори у 2022-му мерія придбала на вулиці Мирній в Кривушах за 77,3 тис. грн

 

   

Ці генератори у 2022 влада придбала на вулиці Мирній в Кривушах за 69,9 тис. грн

Ці генератори мерія у 2022 році придбала на вулиці Мирній в Кривушах за 65,6 тис. грн.


А ви чиїх будете?

Ми пошукали згаданих бізнесменів з вулиці Мирна у соціальних мережах. У профілі пана Сергія Горобця побачили таке дружнє фото у футболках з написом ВЖИК. Абревіатура розшифровується як «Внедорожные Джиперы из Кременчука».

 

За неймовірним збігом, саме про одного з «джиперів» ми нещодавно вже писали: майстра бездоріжжя Кирила Радіонова. І саме у ракурсі придбання комунального майна за дуже приємними цінами. Наприклад, підприємець приватизував приміщення на перехресті Соборної та Перемоги за ціною $260 за кв. Також ми знайшли ряд пов’язаних з ним компаній, що вдало приватизували приміщення на центральних вулицях за цінами, наразі наближеними до вартості малосімейок (за кв. м).

На фото — пан Радіонов у футболці ВЖИКу.

 

А це скрін зі сторінки Юлії Горобець: «Наш ВдЖИК», про перемогу Кирила Радіонова.

 

«ВдЖик, ВдЖик Ура» ми зустріли й на сторінці Тамари Горобець. Це пост про волонтерську діяльність «Вжиків». На знімку — «привіт» для росіян від джиперів. Раніше ми писали про волонтерську допомогу пана Радіонова: колеса від його ВЖИКу поїхали нашим захисникам з Бахмуту.

 

Варто зазначити, що пан Радіонов — бенефіціар ТОВ «Львівські шоколадні традиції». А Тамара Горобець приватизувала комунальне майно, де тепер знаходиться «Львівський Круасан». 

На цьому сезон неймовірних збігів не закінчився. На нашу думку, усі згадані учасники спільноти «вжиків» — ймовірно сусіди з тієї самої вулиці чудес у Кривушах. З чого ми зробили такі дивні висновки? У договорі купівлі-продажу комунального майна, оформленого паном Радіоновим, є згадка про дружину: «грошові кошти, за які придбавається об'єкт приватизації, набуті покупцем у період шлюбу з Радіновою Тетяною Іванівною, є сумісною власністю подружжя». 

 

За даними витягу з державного реєстру прав, пан Радіонов має земельну ділянку у Кривушах. А Радіонова Тетяна Іванівна має у власності будинок у Кривушах. Здогадайтесь, яка назва вулиці? Знову та сама вул. Мирна: «фабрика» генераторів, обитель «слуг народу», де вже зареєстровані підприємці Горобці та Гончар. Тож це або черговий фантастичний збіг, або всі ці підприємці — сусіди. Ми вже трохи навіть втомились від «сантабарбари» по-кривушанськи. Але невгамовні Кривуші не втомились нас дивувати.

 


Нам трапились знімки, з яких, принаймні для себе, ми зробили висновок, що пані Радіонова та пані Гончар — давні знайомі.

Це фото пані Гончар з сайту Prozorro, де викладені документи щодо приватизації приміщення.

 

Це скрін зі сторінки Тані Радіонової: 

А ось фото, датоване 2013 роком. Сумісні знімки з яхти (фото доступне для всіх користувачів соцмережі, з профілю Вадима Гончара).

Також у відкритому доступі у соцмережі ми зустріли фото за 2010 рік, на якій зображені й пані Гончар, і пані Радіонова. Власник сторінки у соцмережі (Іван Матнік) позначив теку з фото як «Внук и внучка!».  Штучного інтелекту, щоб майстерно підробити знімки, тоді ще не було.  

 

І ще трохи «сантабарбари». Також на знімку ми побачили юного хлопця, на якого зараз дуже схожий підприємець Дмитро Кузьменчук. Кузьменчук Дмитро Андрійович у 2021 році (йому було 25 років) заснував компанію «Юаполь» (стартовий капітал компанії 5 млн грн), що за ціною $209 кв. м приватизувала 440 кв.м у приміщенні колишнього управління юстиції на вулиці Маслова 15/4. До речі, у підготовці документів на оренду цього об'єкта допомагала Тетяна Іванівна Радіонова: на її запит зроблено витяг про компанію пана Кузьменчука.

 

Також Дмитро Кузьменчук був учасником аукціону на право оренди приміщення неподалік від Придніпровського парку разом із пані Гончар. Невже це вони 16 років тому разом на морі? А потім конкурують у тендерах? І кожен викупає приміщення у центрі за ціною трохи більш як $200 за кв.м? Чергове «кривушанське диво»!

Але повернемось краще до морських пейзажів. На інших фото з цієї серії ми побачили чоловіка, дуже схожого пана Радіонова. Нагадаємо, бізнесмен приватизував приміщення колишньої комунальної аптеки на вул. Соборній ($260 кв. м).

 

На нашу думку, ми стали свідками чудодійної сили конкретної вулиці у Кривушах. Адже всі підприємці, які там зареєстровані, дуже успішні в усьому, що стосується міських тендерів та аукціонів. Подивіться самі:

Частина бізнесменів виграє всі тендери, у яких бере участь: жодного програшу!

  • У 2022 році три підприємці майже одночасно отримують замовлення на загальну суму 8 мільйонів від департаменту цивільного захисту та оборонної роботи.
  • Серед сусідів-бізнесменів принаймні двоє мають або мали зв’язок з партією «Слуга народу»: Сергій Горобець (чинний депутат) та Анна Гончар (колишня кандидатка в депутати).
  • Бізнесмени успішно виграють аукціони з оренди комунального майна, а потім за півроку-рік викупають об'єкти на центральних вулицях міста. 

Як ми писали раніше, підприємець Радіонов є засновником ряду підприємств, принаймні двом з них мерія надала право викупу кількох комунальних приміщень. Також пан Радіонов з 2014 року щорічно успішно отримує від мерії погодження на розташування тимчасових споруд для продажу напоїв та їжі у парку Придніпровський, МПК, а у попередні роки — у сквері Сосновий. Знов збіг: пані Гончар також отримувала погодження на ведення бізнесу у парку Придніпровський. 

Чим можна пояснити ці дива? На нашу думку, або суперсилою, яку надає усім бізнесменам вулиця Мирна, або ж давнім знайомством (чи навіть родинними зв’язками).


З передвиборчого, 2019 рік:

  

Автор: Олена ЯРЕМКО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх