Викрадення немовляти: директору перинатального центру оголосили догану

8.08.2024, 11:54 Переглядів: 2 088 Коментарів: 3

Через викрадення немовляти із перинатального центру Кременчука, яке сталося 14 липня 2024-го року, керівника установи притягнули до дисциплінарної відповідальності

Директору Кременчуцького перинатального центру Радомиру Сербіну оголосили догану. Про це йдеться у відповіді кременчуцького департаменту охорони здоров’я на запит Суспільного

Також директора зобов'язали надати оцінку діям працівникам закладу та розглянути питання щодо притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Згідно з надаю інформацією, службове розслідування проводила комісія, яку створив міський департамент охорони здоров'я. Результати перевірки передали правоохоронцям, оскільки триває розслідування кримінальної справи. Тому розголошувати інформацію щодо результатів не можуть. Окрім того, у закладі триває внутрішня службова перевірка.

  Директор перинатального центру не коментує ситуацію. Але журналісти «Кременчуцького Телеграфа», відвідуючи перинатальний центр, помітили, що зараз на вході в заклад чергує працівниця, яка контролює, хто відвідує центр.

Джерела кажуть, що чергова з’явилася після того, як в перинатальному центрі стався випадок з викраденням немовля.

Ті ж самі джерела розповідають, що в жодній інструкції чи в законодавстві немає інформації про те, що медзаклад є режимним об’єктом, куди заборонений або обмежений доступ відвідувачів.

До речі, якщо колись всі пологові будинки були закритого типу, то десь у 2006 році почалася нова тенденція, з’явилися нові медпротоколи, які спочатку заохочували батьків приносити до пологових будинків свою білизну, одяг, а потім дозволили для чоловіків й близьких родичів перебування в палатах й відкрите відвідування.

Кажуть, що це допомагає в скорішій адаптації новонародженої дитини до агресивного середовища того світу, в який вона попадає після виписки з пологового будинку.

Те саме було й в Кременчуцькому перинатальному центрі. Для відвідування його закривали лише в період ковіду. Зараз доступ в медзаклад вільний.

До того ж вільний доступ й в укриття перинатального центру – під час повітряної тривоги в це укриття спускаються мешканці сусідніх будинків.

Раніше ми писали подробиці викрадення дитини з пологового будинку


Автор: Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

4 565
1
8 серпня 2024 12:17

Ого строго🤣🤣, а робити нема кому ...оптимізація ...


4 0
71
8 серпня 2024 14:10

Звучить так, наче директор дитину викрав.

Можливо, "За інцидент з викраденням немовляти..."


4 0
1 026
9 серпня 2024 17:31

Цитата: колобок
Звучить так, наче директор дитину викрав.
За викрадення дитини не догану дають, а в буцугарню садять. А тут явна халатність.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх