У День Державного прапора України в Кременчуці урочисто підняли синьо-жовтий стяг

23.08.2024, 09:26 Переглядів: 745

 Сьогодні в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів — синьо-жовтий стяг. Це також символ нашої української ідентичності та боротьби за волю

23 серпня, у День Державного прапора України, у Кременчуці побіля пам'ятника Тарасу Шевченку урочисто підняли синьо-жовтий стяг. Як це було дивіться у фоторепортажі Артема Коваленка:

Фото: Артем Коваленко

23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійну залу Верховної Ради, а вже 4 вересня його урочисто підняли над будівлею парламенту.

Свято встановлене «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Нагадаємо, торік на підняття прапора до Кременчука прибув тодішній начальник Полтавської облвійськадміністрації Дмитро Лунін і нагородив нацгвардійців, поліцейських та рятувальників.


Автор: Руслана Горгола Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх