Мобілізацію обмежено придатних віком до 25 років зупинили, а призов чоловіків старше 50 — ускладнили

23.09.2024, 17:28 Переглядів: 8 523 Коментарів: 5

 

Відповідні розпорядження доведені до ТЦК директивою Командувача Сухопутних військ ЗСУ

В Україні зупинився призов за мобілізацією військовозобов’язаних віком від 18 до 25 років, які мають обмежену придатність до проходження військової служби. Їх призов можливий лише за письмовою згодою. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

— В директиві Командування Сухопутних Військ на Оперативні Командування та на ТЦК № 116/2/1/21409 від 19.09.2024 в пункті 1 вказано про не призов чоловіків з 18 до 25 років. Ця директива через Оперативні Командування вже прийшла до обласних та районних ТЦК, — написав він у своєму Телеграм-каналі.

Гончаренко додав, що «демобілізації вже мобілізованих не має» та заявив, що «будем займатись і тиснути далі».

Він також повідомив, що в цій же директиві вказано про мобілізацію чоловіків віком з 25 до 49 років.

— Тобто, чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими лише за окремим мобілізаційним розпорядженням, — додав Олексій Гончаренко.

Він пояснив, що «окреме мобілізаційне розпорядження» означає, що таке розпорядження видане Генштабом ЗСУ щодо конкретного чоловіка, з вказування всіх його даних, які треба цьому чоловіку предʼявити.

— Тобто бусифікація чоловіків віком 50-60 забороняється, — резюмував нардеп.

 Кременчуцький районний ТЦК закликає обмежено придатних військовозобов’язаних пройти ВЛК

Нагадаємо, начальник Кременчуцького районного ТЦК та СП полковник Мирослав Волков ще 6 серпня пояснив «Кременчуцькому Телеграфу», що хоча за нормами чинного на той час законодавства чоловіків віком до 25 років, які були визнані обмежено придатними й через це знаходилися на обліку військовозобов’язаних, можна було мобілізовувати (якщо ВЛК їх визнає придатними), в Кременчуцькому РТЦК таких юнаків не призивали. І, навіть, при оновленні облікових даних чоловіків віком до 25 років на ВЛК не посилають, адже наразі військово-лікарські комісії перевантажені й тому проводять медогляд лише тих, кого потенційно можна призвати.

Раніше в Полтавському ОТЦК та СП розповідали, чому військові з ТЦК для вручення повісток виходять на вулиці та які є способи поповнення Збройних сил України. 

Згідно із новим законом про вдосконалення мобілізації (№ 3633-ІХ) військовозобов’язані повинні постійно мати при собі військово-облікові документи та пред’являти їх разом з документом, що посвідчує особу. А у співробітників ТЦК є право вимагати від чоловіків віком від 18 до 60 років показати свої військово-облікові документи.

Новий закон про вдосконалення мобілізації, який набрав чинності 18 травня, дозволив наростити темпи мобілізації та поповнення Сил оборони через рекрутинг, а також оновити облікові дані понад 4,6 млн військовозобов’язаних. Завдяки новому закону про вдосконалення мобілізації показники призову до лав ЗСУ збільшилися у 2,5 раза.

Міністерство оборони України не планує впроваджувати електронні повістки в мобільний застосунок для військовозобов’язаних «Резерв+», а речник Міноборони Дмитро Лазуткін розповів навіщо працівники ТЦК видають повістки на вулицях та коли це припиниться.

У Міноборони також розповіли, як новий закон мотивує українців йти на військову службу та кого мобілізують у першу чергу.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

4 645
1
23 вересня 2024 17:35

Роздуми роздуми....🤣🤣🤣


7 2
155
23 вересня 2024 19:32

Мабудь, прогрáємо війну


8 3
1 695
23 вересня 2024 23:21

Цитата: Prav

Мабудь, прогрáємо війну

А вы только это поняли?Европе,америке и нато не выгодно нашей победы над узкими,они нам и дают оружие выдавцем чтоб мы быстро не проиграли.


7 4
155
24 вересня 2024 00:47

Цитата: hunter
Цитата: Prav

Мабудь, прогрáємо війну

А вы только это поняли?Европе,америке и нато не выгодно нашей победы над узкими,они нам и дают оружие выдавцем чтоб мы быстро не проиграли.

а немобилизировать 18-25-летних тоже НАТО с Америкой не дает ? Не повторяйте росийские фейки


3 2
4 645
1
24 вересня 2024 14:20

Цитата: hunter
Цитата: Prav

Мабудь, прогрáємо війну

А вы только это поняли?Европе,америке и нато не выгодно нашей победы над узкими,они нам и дают оружие выдавцем чтоб мы быстро не проиграли.

А с 19 року хто нам ракетну програму закрив? Ната теж? Пзц


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх