Блогер Ніколас Карма заявив про напад у Полтаві: учасником інциденту був офіцер ТЦК (доповнено)

Сьогодні, 09:15 Переглядів: 1 047

В ТЦК заперечують наявність пістолета і загрози життю блогера. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Блогер Ніколас Карма (справжнє ім'я Микола Бучак), відомий своєю рубрикою «Скільки коштує ваш лук?», який вчора відвідав Полтаву, у своєму тіктоці заявив, що там на нього напала група чоловіків.

За його словами, після завершення зйомок до нього підійшли невідомі та почали ставити провокаційні питання. Потім один з них приставив пістолет до голови Карми та його підписника.

Доповнено:

На відео Ніколаса Карми видно чоловіка зі схожим на пістолет предметом, а чоловік за кадром сказав, що блогер спілкується з офіцером Збройних сил України.

За даними ТЦК, на відео можна побачити полковника й начальника Полтавського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Логвиненка, пише «Зміст». У місті він був з родиною:

«Він побачив у центрі Полтави людину, яка ставила провокативні питання дівчатам, жінкам, тому вирішив поставити питання про ставлення до служби і ЗСУ. Питання і відповіді він отримав і відійшов. Це видно на відео. Після цього блогер, знаючи, що перед ним офіцер ЗСУ, підбіг позаду, схопив за плече, застосував заходи фізичного впливу і намагався зняти його лице, ставлячи запитання. У начальника ТЦК пістолета не було», — цитує видання речника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Романа Істоміна.

Роман Істомін повідомив, що на відео був макет зброї і загрози життю блогера не було. 

У поліції повідомили, що блогер до них не звертався. Втім слідчі зареєстрували відео, яке Ніколас Карма виклав на своїй сторінці, і проводять перевірку причетних до інциденту людей.

У травні на блогера напали хулігани із перцевим балончиком у Львові. Тоді він написав заяву у поліцію.

Доповнено:

Як повідомили у пресслужбі поліції Полтавщини, учасники конфлікту встановлені. На цей час з ними проводяться слідчі дії.

Про подію поліції стало відомо 6 жовтня із місцевих пабліків, де зазначалося, що між двома чоловіками та блогером виник конфлікт. Один із чоловіків, ймовірно, погрожував пістолетом.

Пістолет, схожий на стартовий, поліціянти вилучили та направили на експертизу.

 

За цим фактом правоохоронці відкрили провадження за ч.4 ст.296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі. Причини та обставини конфлікту зʼясовує слідство.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх