Под Кременчугом из-за возгорания сухой травы чуть не сгорел дом

14.03.2014, 11:36 Переглядів: 2 299

Огонь распространился на сено, солому и дрова частного домохозяйства

В Кременчугском районе 13 марта в селе Пухальщина на улице Пищанская вечером кто-то поджог сухую траву. Огонь распространился на сено, солому и дрова, находящиеся на территории частного домовладения, сообщает пресс-служба кременчугской госслужбы чрезвычайных ситуаций.

 

По информации спасателей, на пожаре никто не пострадал. Спасен от огня дом на сумму 100 000 грн.

 

В результате пожара сгорела 1 тонна сена, 1 тонна соломы, 4 м.куб дров и выгорела сухая трава на площади 1 гектара.

 

Кременчугская ГСЧС предупреждает:

З настанням теплої весняної погоди рятувальники Кременчуцький міськрайонний відділ Управління ДСНС України у Полтавській області застерігають громадян від пожеж та звертаються з проханням бути вкрай обережними під час відпочинку та господарчих робіт на присадибних ділянках та подвір’ях приватних будинків або дач.

 

Збираються та спалюються сухі гілки, листя та сміття. Виникає небезпека пожежі. Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може стати господарем у вашій оселі.

 

Не тільки в місті і селах Кременчуцького району, а й на узбіччях автодоріг палають багаття з сухої трави та листя. Головне щоб вогонь не виходив з під контролю і не знищував все на своєму шляху. За умов сильного вітру іскри від вогнища з легкістю можуть потрапити на житловий будинок, присадибну споруду чи домашні речі, що, своєю чергою, призведе до виникнення пожежі. Для цього необхідно слідкувати за розпаленим багаттям і не залишати його поки він повністю не згасне! В разі необережності наслідки можуть бути і жахливішими.

 

Під час відпочинку на природі багаття потрібно розводити тільки в дозволених та спеціально обладнаних місцях. Якщо ж такої можливості немає, підготуйте це місце самотужки. Для цього в першу чергу потрібно вибрати безпечну відстань до лісу. Обкопати й обкласти камінням місце для вогнища. Завжди мати при собі ємність із водою. Не залишайте багаття без нагляду! Після відпочинку залишки вогню залийте водою та закидайте піском або землею! Не кидайте незагашені недопалки особливо в лісах! Не зловживайте спиртними напоями! Пам’ятайте, що алкоголь значно притупляє відчуття небезпеки. Отже, якщо ми будемо більш уважними та обережними, завжди виконуватимемо правила пожежної безпеки, то захистимо себе й природу від утрат.

 

Відпочиваючи на природі або на дачній ділянці та раптово побачивши хмари диму над лісом негайно набирайте телефон Державної служби з надзвичайних ситуацій - “101″

 

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки щоб уникнути розповсюдження пожежі !

Автор: editor
Теги: пожар
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх