Гранати та автомата «Калашникова вилучили правоохоронці у чоловіка

21.03.2021, 10:32 Переглядів: 2 152

 

Працівники Миргородського райвідділу поліції Полтавщини вилучили у місцевого чоловіка 9 предметів, схожих на гранати, запали до них та магазини й набої до автомата «Калашникова». Про це повідомляє пресслужба поліції Полтавщини. 


- Оперативна інформація про особу, яка незаконно тримає в домоволодінні гранати та набої, надійшла від громадян до дільничних поліцейських Миргородської територіальної громади. Нами негайно були вжиті відповідні заходи щодо перевірки даної інформації. У рамках відкритого кримінального провадження, слідчим, за участю дільничних офіцерів поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, 19 березня проведений санкціонований  обшук у місцевого чоловіка, 1985 року народження. Під час обшуку гаражного приміщення миргородця слідчим виявлено та вилучено 5 предметів схожих на гранату «РГД», три – схожих на гранату «Ф-1», один – схожий на гранату «РГ-42», 8 предметів схожих на запали до гранат, а також набої для автомата «Калашникова» калібру 5,45 мм та чотири магазини, - розповів начальник Миргородського районного відділу поліції Андрій Тюков. 


За цим фактом відомості внесені слідчим до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучені небезпечні предмети направлені на експертне дослідження. Наразі триває досудове розслідування, в ході якого встановлюється джерело походження боєприпасів та мета їх зберігання. Вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу. У разі доведення судом вини фігуранту загрожує до 7-ми років позбавлення волі. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх