Спритники роками зливали пальне з цистерн

3.04.2008, 23:58 Переглядів: 1 360
Міліціонери минулого тижня затримали п’ятірку ділків, які, працюючи на транспортній дільниці, зливали пальне з залізничних цистерн, що рухалися..
Тихіше їде – більше заробиш. Цю просту істину за кілька років п‘ятірка ділків засвоїла добре
Фото: Дмитрий Бабец

«Скромно» зливали – по дві-три тонни з цистерни. Підприємства-замовники нестачі чомусь не помічали,  дивується начальник обласної міліції.

Працівники УБОЗу в Полтавській області минулого тижня затримали п’ятьох чоловік, які підозрюються в численних крадіжках пального з залізничних цистерн, що завантажувалися на Кременчуцькому нафтопереробному заводі. Про це журналістам повідомив начальник обласної міліції Михайло Цимбалюк. За його словами,  угруповання  крало нафтопродукти протягом кількох років.

– Крали з цистерн, що рухалися із заводу, – розповідає генерал Цимбалюк про механізм крадіжок. – Майже з кожної – від півтори до п’яти тонн дизпалива або іншого пального. Дуже цікава схема... За 10-15 хвилин «зливали» кілька тонн пального. Діяла система умовних знаків. У той час, коли машиніст гальмував на ділянці, спритники підключали елементарне обладнання до люків нижнього зливу, і за рахунок тиску в системі заповнювали «свою тару».

До  угруповання були залучені відповідальні особи: черговий зміни, машиніст і ще кілька працівників. При цьому три особи були задіяні під час перевезення вантажу.
Михайла Цимбалюка також здивувало те, що до міліції кілька років не надходило заяв від організацій, що отримують вантаж із недостачею.

– Вони не звертали на це ніякої уваги. Напевно, якщо у цистерні 60-80 тонн, то декількох тонн вони не помічали... Списували. Наразі триває слідство.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх