У Кременчуці міліціонер убив людину ударом у серце

19.11.2010, 09:18 Переглядів: 9 290
Прокуратура Кременчука порушила кримінальну справу проти одного із старших дільничних Автозаводського райвідділу міліції.

Прокуратура Кременчука порушила кримінальну справу проти одного із старших дільничних Автозаводського райвідділу міліції, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень і умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть одному з мешканців Кременчука.

Старший  дільничний інспектор Автозаводського райвідділу, який відслужив в органах більше 20 років, минулого тижня сумлінно відгукнувся на звернення 38-річної  кременчужанки,  яка  подала  заяву  в міліцію на свого 37-річного благовірного.  

В  міліції повідомляють, що у своїй заяві вона сповістила, про те як чоловік у пориві гніву, споживаючи  хмільне,  її побив. Міліціонер вирішив оперативно розібратися  в ситуації  і, щоб  з’ясувати причини  сімейної  сварки,  разом  з  напарником виїхали за вказаною адресою.

У квартирі міліціонери спробували  втихомирити дебошира, але  той чинив опір.  Порушник  ударив співробітника  міліції  під час  виконання  службових  обов’язків, тому був повалений на підлогу,  і в результаті  на  руки  були надягнені наручники. Тоді ж інспектор вирішив доставити  «рукоприкладчика» в  Автозаводський  відділ міліції  для  складання адміністративного протоколу.

Під час конвоювання до райвідділу і сталася трагедія. За словами прокурора міста Віктора Павлійчука, попередньо  відомо,  що чоловік начебто вдарив міліціонера, а той дав тумака  у відповідь.  Цей удар ліктем був невимушено спрямований у ділянку серця. Відразу після удару конвойований упав.

Лікарі «швидкої», яка прибула за дзвінком  співробітників міліції, зробили цілий перелік невідкладних заходів для реанімування постраждалого,  але  не змогли  вивести  його  з непритомності  і констатували смерть.

–  У  результаті  попереднього  висновку судмедексперта, смерть  чоловіка настала  внаслідок забою серця. Після цього висновку міліціонера було  затримано на 10 діб, але ми вважаємо, що  йому  слід  продовжити термін перебування під вартою до 2-х місяців, – заявив прокурор міста.

Правозахисник Костянтин Середа, який  надіслав до редакції «Телеграфа» листа з описом цієї події, впевнений, що застосовані міліцією по відношенню до  порушника заходи не передбачають смерті.

– Цей  результат  прямопропорційно  пов’язаний із кількома факторами, у тому числі  зі  станом  здоров’я людини… А якщо казати про здоров’я саме загиблого, то… воно бажало  кращого і при житті. Безпробудне пияцтво і асоціальний образ життя – ось  основні причини тепер вже  нещастя  для  чоловіка, який  безпричинно  ображав слабку жінку та підняв руку на співробітника міліції, що захищав життя  та здоров’я людини,  –  вважає  правозахисник.

Він  також  вважає, що згубив  міліціонера, який прослужив у міліції понад 20  років,  без  стягнень  і нарікань з боку громадян, невдалий збіг обставин.

Прокурор міста Віктор Павлійчук  каже, що  не виключає такої версії правозахисника, але  впевнений,  що  міліціонер  таки перевищив  свої  службові повноваження.

–  Чому  удар  припав саме  в  ділянку  грудини  та серця?  Чому,  якщо  і  захищався, то бив не по ногах, а у найважливіший для життя орган – серце!? Я вважаю, що прокуратура правильно порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади  або  службових повноважень) та ч. 2 ст. 121 (навмисне тяжке тілесне ушкодження, зроблене способом, яке має характер особливого знущання... що спричинило смерть потерпілого) щодо  старшого  дільничного  інспектора Автозаводського райвідділу, –  зазначив прокурор.

Він  також  повідомив, що слідство за цією справою ще триває, а інспектор звільнився з роботи за власним бажанням.

’’Кременчугский ТелеграфЪ’’ №46 от 18 ноября 2010



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх