Полтавські правоохоронці наробили «шухеру» японським дипломатам

18.01.2007, 14:01 Переглядів: 1 612
Міліціянти спочатку заявили, що вилучили 1 млрд. 150 млн. фальшивих японських ієн, а потім повідомили, що то були «фантики»..

Ввечері 7 січня у Полтавському районі працівники ДАІ затримали дві вантажівки МАН, які за підробленими документами перевозили одяг та взуття вартістю 120 тис. гривень. Під час перевірки вантажу у машині було знайдено гори пачок «Мівіни», арахісу, яких не було в документах. Покопавшись ще трохи, натрапили на картонну коробку, у якій знаходилися 2,3 тис. купюр номіналом 100 доларів США та японських ієн на суму 1 млрд. 150 млн. з ознаками підробки. Згідно із супроводжуючими документами, вантажівки прямували з Одеси до Харкова. За даним фактом протягом 10 днів з моменту затримання сумнівного товару та валюти вирішується питання про порушення кримінальної справи. Про це повідомило ЦЗГ МВС України.
Звісно, таке повідомлення збентежило навіть японських дипломатів: невже хтось вирішив підірвати економіку їхньої країни, запустивши в обіг фальшивки на таку величезну суму? Дипломати зателефонували до правоохоронців.
А наприкінці минулого тижня керівник центру зв’язків з громадськістю облуправління міліції Олег Шульга заявив, що вилучені гроші – не фальшивки, а так – 'фантики'. «Хоча офіційного висновку у нас ще немає, але схоже, це просто «фантики», які можна повісити на ялинку як прикрасу чи подарувати комусь як сувенір. На всіх купюрах були однакові номери. Та вони й не схожі на фальшивки. Навіщо їх везли у такій кількості, оперативники намагаються з'ясувати у водіїв».
Яким чином дезінформація про фальшиві ієни потрапила на сайт МВС невідомо.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх