Відповідь на звернення кременчужан!

20.12.2016, 14:01 Переглядів: 2 574

Відповідь на звернення кременчужан!

Євген Засіменко,
Голова Правління ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО"

 

На моє ім'я нещодавно надійшло колективне звернення від мешканців однієї з багатоповерхівок Кременчука з проханням допомогти. Дописувачі скаржаться, що змушені постійно потерпати від того, що у будні дні холодна вода у їхні квартири поступає тільки до третього поверху. Мешканці вищих поверхів позбавлені можливості використовувати її і змушені додатково витрачатися на недешеву гарячу воду. При цьому люди запевняють, що справно сплачують за комунальні послуги, у тому числі, за холодну воду та водовідведення.
Нажаль, Кременчуцька міська влада від них відхрестилася і в проблемі звинуватила ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО". До речі, мер Віталій Малецький не вперше намагається виставити енергетиків жадібними монополістами. Він апелює до того, що саме Кременчуцька філія "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" здійснює відключення електроенергії до ПНС КП "Кременчукводоканал", в результаті чого холодне водопостачання до багатоповерхівок є неналежним, при цьому вбачаючи у проблемі нібито політичний підтекст.
Я запевняю, що жодної політики у даному питанні немає, а є здоровий глузд і чіткі договірні відносини між ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" та КП «Кременчукводоканал», які необхідно виконувати. Мешканці міста мають знати, що енергетики працюють виключно у рамках закону та стабільно і безперебійно забезпечують електропостачання. Натомість КП "Кременчукводоканал" за останній рік cуттєво наростило борги перед ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" за спожиту електричну енергію, сплативши за неї на рівні 67,1%. Приріст заборгованості за 11 місяців 2016 року склав 10,9 млн грн - це вартість безоплатного споживання електричної енергії КП "Кременчукводоканал" протягом майже 3,5 місяців. У той же час, енергокомпанії доводиться розраховуватися з ДП "Енергоринок" стабільно, на умовах передоплати, тим самим, покриваючи мільйонні борги водопостачальника. Це стало основним фактором, який змусив ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" вдатися до таких заходів, як часткове обмеження постачання електроенергії до адмінбудівель та деяких об’єктів КП "Кременчукводоканал", щоб простимулювати зменшення споживання до суми фактичної оплати.
Я постійно проводжу моніторинг цієї ситуації і знаю, що КП "Кременчукводоканал" апелює до того, що у тарифі не закладено коштів на погашення заборгованості перед енергетиками. Але, це - виключно відповідальність водопостачальника та міської влади, які так і не ініціювали захисту нових тарифів у НКРЕКП, щоб мати можливість покривати існуючі борги.
У даній ситуації я повністю підтримую людей, які хочуть і мають право жити у комфортних умовах. Запевняю, що для вирішення проблеми енергокомпанією використовуються всі можливості надані чинним законодавством України в сфері стягнення боргів, що виникли. Протягом 2015-2016 рр. ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО" вже двічі зверталося до суду за ліквідацією заборгованості КП "Кременчукводоканал" і двічі отримувало рішення на свою користь. До таких заходів нам доводиться вдаватися протягом останніх п’яти років. У той же час, хочу висловити вдячність кременчужанам, які своєчасно сплачують за спожиту електроенергію та впевнений, що і за водопостачання розрахунки здійснюються належним чином.
У той же час кременчуцький водопостачальник має захистити нові тарифи. Якщо ситуації це не вирішить, то мер Віталій Малецький має розглянути питання виділення додаткових коштів із бюджету Кременчука на покриття суми заборгованості, а не виставляти перед кременчужанами винуватцем ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО". Адже порівняно з іншими підприємствами-водопостачальниками Полтавщини, які справно сплачують за електроенергію, хоча й працюють в аналогічних економічних умовах, ситуація з розрахунками на КП "Кременчукводоканал" - доволі складна, неприйнятна саме тому потребує вирішення в найкоротші терміни!


Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх