На вимогу Капліна Держпраці проведе позапланову перевірку локомотивного депо «Кременчук»

31.07.2018, 15:00 Переглядів: 2 385

  


Контрольні заходи мають розпочатись до 20 серпня. Про це повідомив в.о. голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін.

Після звернення Вільної профспілки залізничників щодо порушень охорони праці на підприємстві, Комітет створив міжвідомчу робочу групу. Призначення позапланової перевірки – результат її роботи.

«Мінсоцполітики за нашим наполяганням нарешті погодило контрольні заходи. Тепер в серпні Державна служба з питань праці зможе виїхати в локомотивне депо «Кременчук», звідки надходило найбільше скарг на стан рухомого складу, умови роботи, порушення правил безпеки і охорони праці. Кременчуцька профспілка найдовше протрималась в «італійському страйку» через нехтування керівництвом «Укрзалізниці» загроз: машиністи втрачають здоров’я, зламані локомотиви випускаються на лінію, запчастин для ремонту немає. Фахівці Держпраці мають виявити і зафіксувати ці порушення, а ми разом далі добиватимемось, щоб УЗ їх усунула», - зазначив Каплін.

Перевірки призначені і стосовно інших локомотивних депо по всій країні. Контрольні заходи також здійснять і в головному офісі «Укрзалізниці».

 

 

«До контролю цих контрольних заходів обов’язково мають бути залучені профспілки. Ми зробимо все, щоб інспектори йшли не до керівництва за папірцями і відписками, а до працівників – вони знають кожну деталь на своїх машинах. Це справжні патріоти залізниці, які хочуть, щоб вона працювала якісно і безпечно. А керівництво УЗ не віддало кременчуцьким машиністам навіть всіх потягів – карають непокірних, поки сусідні депо перепрацьовують, що теж є серйозним порушенням», - додав керівник парламентського Комітету соцполітики.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх