Плюси і мінуси професії перукаря

17.05.2019, 15:32 Переглядів: 8 127

До гарного перукаря запис іноді щільніший, ніж до кваліфікованого лікаря. Представники цієї творчої професії не лишаються без роботи навіть в часи економічних криз.

 

Але оволодіти нею та досягти успіху – справа не для кожного. Чи варто брати до рук ножиці і про які підводні камені треба дізнатися заздалегідь? Читайте в нашому огляді.


Про затребуваність та доходи
Зазвичай робота перукарем цікавить творчих особистостей, людей, прихильних до світу краси та стилю. Професійна діяльність частіше за все виходить за рамки виконання зачісок та підстригання волосся. Перукар – це людина, що створює стиль, вміє підбирати вдалі образи. Лише до майстра, який «відчуває», як зробити людину гарнішою за допомогою зачіски, вишукуються черги.


Завдяки популяризації складних типів фарбування на кшталт омбре, балаяж, шатуш, а також появі на б'юті-ринку чималої кількості сучасних процедур з догляду за волоссям (кератин, ботокс, «гарячі» стрижки), затребуваність кваліфікованих майстрів зросла. Досить легко влаштуватися до салону краси (за умови наявності освіти та портфоліо), але значна частка стилістів обирає працю «на себе».

 

В залежності від регіону, спеціалізації та рівня кваліфікації середній дохід перукаря складає 8–15 тисяч гривень на місяць, але це лише приблизні значення. В деяких випадках сума може бути меншою (для тих, хто обирає часткову зайнятість), а часом сягає 25–40 тисяч гривень у випадку, коли майстер отримує «зірковий» статус справжнього профі, частіше у містах-мільйонниках.


Переважна система оплати для салонних майстрів – базова ставка та відсоток з наданих послуг. Тож чим більше в перукаря постійних клієнтів, чим більша його популярність у певній вузькій спеціалізації (фарбування, лікування та відновлення волосся, дитячі стрижки тощо), тим вищий дохід.


Мінуси професії
Для перукарів вираз про «красу, що потребує жертв» має пряме значення. Це фізично непроста праця – робочий день майстер проводить на ногах, частіше із зігнутою спиною. Захворювання хребта і варикоз серед представників професії – розповсюджене явище.


На жаль, легені також під загрозою. Постійний контакт з мікроскопічними частинами зрізаного волосся, випарами засобів для догляду та фіксування зачісок, фарбами може викликати такі явища, як алергію, зниження імунітету та навіть астму.


Менш шкідливий, але досить важливий пункт, – необхідність постійного контакту з людьми, іноді конфліктними та незадоволеними роботою майстра. Це може бути психологічно важко. Отже, обираючи професію, варто зважити всі плюси та недоліки.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх