Ідеї страв до новорічного столу. Що полюбляє Білий Бик

24.12.2020, 10:00 Переглядів: 3 420

 

Якщо шлях до серця чоловіка пролягає через його шлунок, то найпростіший спосіб задобрити покровителя Нового року — приготувати для новорічного столу ті страви, які будуть йому до смаку.

Білий Бик — травоїдна тварина, але це не означає, що на новорічному столі мають бути лише салати зі свіжої зелені.
Основна вимога до новорічного столу 2021 — ніякої яловичини чи телятини.


 

Телят годують молоком, а дорослі бики їдять сіно, зерно, коренеплоди. Отже, на новорічному столі має бути свіжа зелень і молочні вироби, а також салати і страви з різних круп.
Із цими знаннями і почнемо підготовку.
Колір символу 2021 року — білий, отже, не завадить додати новорічному столу білих і сріблястих фарб. Наприклад, можна сервірувати стіл у світлих тонах.


Наприклад, білий колір є в таких продуктах:
• варені яйця;
• сири (фета, моцарела, будз, адигейський та ін.);
• яблука;
• білокачанна капуста;
• редька, селера;
• сметана, майонез.
Отже, які страви мають бути на новорічному столі 2021?


Складаємо новорічне меню


Визначившись, що можна готувати на Новий 2021 рік, варто детально продумати меню, підібравши найцікавіші страви для кожної з категорій:
• головна страва (запечена курка, качка, індичка);
• холодні закуски (канапе, бутерброди, рулетики);
• рибні страви (холодні або гарячі);
• гарячі страви з м’яса (жульєн, битки, котлети, запечене м’ясо);
• гарнір (найчастіше картопля);
• салати (тут варто звернути увагу не тільки на інгредієнти, а й на оформлення);
• десерти (як уже говорилося, обходимося без желатину);
• безалкогольні напої (соки, компоти, коктейлі);
• алкогольні напої.



Рецепти до новорічного столу


Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів для новорічного столу 2021.


 

Хороша ідея на новорічний стіл – порційні салати, які готуються за допомогою спеціальних салатних кілець, адже це дуже зручно. Звісно ж, важливий святковий вигляд салату – його ефектне оформлення та подача. Традиційний салат Олів’є або будь-який інший можно викласти у формі бичка.

З отриманої маси салату викласти голову бичка. Якщо всієї маси буде багато, решту можна перекласти в невеликий салатник і подати до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Білки натерти на дрібній тертці. Покрити ними голову бичка.

Сформувати вуха та морду з вирізаних шматочків ковбаси. Маслини розрізати навпіл і зробити ніздрі, очі та вії.

Ріжки найпростіше зробити з сиру або ж із хліба. Спочатку вирізати з хліба потрібну форму, а потім трохи підсушити на сковороді.


Смачно, вишукано та просто - святкова закуска від "BAZILIK "



"Груша енд Прошутто"

Вам знадобиться лише декілька інгредієнтів:

- Прошутто;

- Сир з блакитною пліснявою "Дорблю";

- Соковита груша;

- Руккола.

Грушу пробланшувати 2 хвилини у воді з додаванням лимонного соку.

Розділити на порційні шматочки, бажано на четвертинки.

Сир нарізати кубиками.

Обгорнути в соковитий шматочок прошутто сир з рукколою та грушею.

При бажанні приправити бальзамічним соусом та обсмаженим кунжутом.

Закуска безперечно підійде до будь-якої події у супроводі напою на будь-який смак: білі та червоні вина, ігристі вина чи міцніші напої.


 

Продукти для цієї страви і не тільки ви зможете знайти в магазинах "BAZILIK" (у Кременчуці, Полтаві та Горішніх Плавнях). Звертатися за тел. 067-483-40-34


Цікаві коктейлі пропонує приготувати до святкового новорічного столу магазин “Бордо”



Хоробрий Бик (Brave Bull)


  
Інгредієнти:
1 частина кавового лікеру
1 частина срібної текіли
Сервірування:
Вам знадобляться: Барна Ложечка, Стопка
Приготування:
У чарку налити кавовий лікер і нашарувати текілу.
Є варіант з приготуванням on the rocks - тоді в старомодний келих із льодом просто наливається кавовий лікер і текіла.


Лютий бик

  
Перш ніж вийти до биків - випийте цей коктейль!
Інгредієнти:
Срібна текіла - 15 мл
Самбука світла -15 мл
Кавовий лікер - 20 мл
Банан -1 шт
Приготування:
Налийте в стопку кавовий лікер. Використовуючи коктейльну ложку, укладіть шарами самбуку світлу і срібну текілу. Прикрасьте маленьким кружечком банана.


Всі інгредієнти для напоїв ви можете придбати у магазинах “Бордо” за адресами:


Кременчук, вул. Гагаріна, 17/47, тел. +38 094 880 29 67, бульвар Пушкіна, 22 тел.+38 094 880 29 57,

пр-т Лесі Українки ,74 , тел.+38 094 880 29 47


Візьміть лаваш TM ILONA, начинку і за 15 хвилин дивовижна закуска готова - з простим рецептом впорається навіть дитина.



Інгредієнти:
Сьомга - 200-250 г
Суміш перців і сіль - за смаком
Кріп - 40-50 г
Лимонний сік -1-2 чайні ложки
Тонкий лаваш TM ILONA - 1-2 шт
Сир творожний - 180-200 г
Приготування:
Промийте зелень. Дрібно порубайте. Наріжте філе червоної риби тонкими слайсами.
До творожного сиру додайте подрібнену зелень. Посоліть і поперчіть масу, заправте її лимонним соком. Гарненько все перемішайте. Теперь розгорніть лаваш на столі. Змастіть його сирною начинкою. Зверху викладіть слайси риби, можна тільки на частину листа. Акуратно згорніть лаваш у рулет. Запакуйте його в харчову плівку і покладіть у холодильник. Діставайте через 15 хвилин, наріжте, як вам захочеться.

 

 

Лаваш та всі необхідні інгредієнти можна придбати в мережі магазинів ТМ ILONA
Більше рецептів з лавашем дивіться на сайті Мануфактура ILONA. Придбайте смачну випічку власного виробництва на сайті ilona-product.com та в Інстаграм @ilona_bakery
Доставка піци та готових страв з магазинів ILONA

за тел. 0670050555
Доставка страв з ресторану ILONA за тел. 0678167000


Фаршировані бублики


 
Простий і смачний рецепт.


Бублики (сушка) - 300 г
Курячий фарш - 300 г
Гриби (гливи або печериці) - 200 г
Цибулина - 1 шт
Сир - 100 г
Яйце - 5 шт
Молоко - 0,5 літра.


Приготування:
Гриби з цибулею обсмажити на сковороді і перемішати з фаршем.
Бублики замочити в гарячому молоці (час залежить від складу сушки, деякі швидко розмокають, деякі довго).
В отвір бубликів покласти фарш із грибами.
Зробити кляр із яєць.
Кожен бублик вмочити в кляр і посмажити на сковорідці.
Можна також викласти всі бублики в ємність для запікання, присипати тертим сиром і запекти в духовці 15-25 хвилин при температурі 160-180 ° С.


Картопляні кульки з грибами


 
Для тих, хто шукає рецепти без м’яса.


Картопля - 10 шт
Сир твердий - 50 г
Соус сметанний - 1 ст. л.
Гриби - 200 г
Цибуля - 2 шт
Яйця - 6 шт
Рослинна олія - 3 ст. л.
Борошно - 0,5 склянки
Сіль
Зелень (кріп)


Приготування:
Очистити картоплю, відварити, остудити і потерти або пом’яти.
Підсмажити гриби на сковороді.
Підсмажити дрібно нарізану цибулю на сковороді.
З’єднати картоплю + цибулю + яйця + борошно.
Сформувати кульки бажаного розміру, укладаючи в середину трохи грибів.
Обваляти кульки в борошні та яйці, укладаючи на жаровню.
Обсмажуємо в духовці до рум’яної скоринки.
Перед подачею посипаємо сиром і зеленню.
Кульки також можна обсмажити у фритюрі. Скоринка вийде ще смачнішою.


Качка з апельсинами


 
Вихід – 8 порцій
Качка (2 кг) - 1 шт
Апельсини - 4 шт
Кориця - 1 паличка
Часник - 5 середніх зубчиків
Гранат - 1 шт
Сіль - 2 ст. л.
Перець мелений (чорний) - 1 ст. л.
Петрушка (свіжа) - 1 пучок


Приготування:
У ємності з’єднуємо сіль + перець + часник (розім’яти в часничниці) + цедра 1 апельсина.
Видавлюємо сік з 1 апельсина (з якого раніше зняли цедру).


Промиту і висушену попередньо качку натираємо спеціями, виконуючи при цьому проколи.


Загортаємо качку в пакет і залишаємо на 4 години маринуватися.
Фаршируємо птицю корицею і нарізаними скибочками апельсинів (достатньо двох апельсинів). Краї розрізу скріплюємо зубочистками.
Укладаємо качку в форму, закриваємо фольгою й запікаємо 40 хв при температурі 180?С.
Знімаємо фольгу, поливаємо качку апельсиновим фрешем і запікаємо ще 1,5 години при температурі 200-220 ° С.
Прикрашаємо як на фото і подаємо на стіл.


Салат "Гніздо глухаря"


 
• Картопля - 3 шт

• Яйце куряче - 2 шт

• Огірок (солоний) - 2 шт

• Сир твердий - 100 г

• Цибуля ріпчаста - 1 шт

• Грудинка куряча (копчена) - 1 шт

• Морква (середнього розміру) - 1 шт

• Яйце перепелине (для прикрашання) - 5 шт

• Листя салату (для прикрашання)

• Майонез

• Олія (для смаження)

• Сіль


Приготування:
Картоплю, моркву та цибулю нарізати тоненькою соломкою або натерти на дрібній тертці. Все окремо обсмажити до готовності. Викласти на серветки, щоб стік жир.

Нарізати яйця, огірки та курку, змішати зі смаженими овочами. Посолити за смаком. Приправити майонезом.

Викласти на тарілку гіркою, в середині зробити поглиблення. Посипати тертим сиром і покласти в центр перепелині яйця. Прикрасити кропом або листям салату.


Ялинка з ролів


 
Рис для суші - 200 г

Лист норі - 1 уп.

Сир філадельфія - 100 г

Риба або креветки (на ваш смак) - 200 г

Червона та зелена ікра летючої риби по 1 банці

Рисовий оцет - за смаком

Сіль, цукор - за смаком


Приготування:

Відварити рис, охолодити і заправити рисовим оцтом.

На лист норі викласти шар рису, потім рибу, креветки, сир, червону ікру (або будь-які інші інгредієнти, які ви любите в суші).

Щільно згорнути рол (бажано використовувати спеціальний килимок) і зовні покрити зеленою ікрою.

Розрізати на 8 частин і скласти ялинкою.

Прикрасити червоною ікрою верхній рол.

Подавати страву варто з соєвим соусом і маринованим імбиром.


Лосось, запечений у листковому тісті


 
Тісто листкове - 450 г
Філе лосося - 500 г
Лимон - 1 шт
Зелень (кріп, базилік) - пучок
Вершкове масло - 100 г
Сіль, перець чорний мелений
Молоко + жовток (для рум’яної скоринки)


Приготування:
Промите і підсушене філе лосося побризкати лимонним соком, посолити і поперчити.

Змішати дрібно нарізану зелень, цедру лимона і вершкове масло.

Попередньо розморожене тісто розкачати і змастити отриманою масляною масою.

У центр викласти філе риби і загорнути в тісто (можна конвертом або рулетом). Не забудьте зробити кілька надрізів у верхній частині для виходу пари.

Запікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 С.

Готову страву можна декорувати скибочками лимона або подати з овочевим салатом.


Абсентний Бик


   
Інгредієнти:
Горілка - 30 мл
Абсент - 15 мл
Енергетик - 30 мл
Приготування:
Першим шаром в шот налийте енергетик, потім горілку і абсент. Підпаліть абсент і пийте через трубочку!
* Використовуйте простий рецепт коктейля Абсентний Бик, щоб приготувати свій унікальний мікс в домашніх умовах. Для цього досить замінити базовий алкоголь на той, який є в наявності.


«Белліні»

 

 
Склад однієї порції:
шампанське (сухе або напівсолодке) - 100 мл
персиковий сік з м'якоттю - 50 мл
Приготування:
Добре охолодити келих, сік і шампанське. Налити в охолоджений келих персиковий сік. Додати шампанське. Акуратно перемішати чайною ложкою (при перемішуванні з'явиться піна). Прикрасити коктейль скибочкою персика, вишенькою або полуничкою.


Бажаємо Вам смачних страв, щасливого Нового року та здоров‘я!

Автор: Дарія Губенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 45 від 7 листопада 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх