Як знайти весільного флориста: головні поради

26.05.2021, 13:00 Переглядів: 1 522

 

Вибір стилістики, квітів для оформлення та весільного декору - один з найприємніших етапів підготовки до весілля

Адже так захоплююче з любов'ю вибирати кожну найменшу деталь, продумувати, які квіти будуть в букеті нареченої, в арці і на столах гостей. Однак без допомоги досвідченого професіонала в цьому питанні не обійтися! Весільний флорист в парі з декоратором допоможе не тільки створити чарівну атмосферу на весіллі, але і заощадити ваш бюджет, запропонувавши найоптимальніші варіанти флористики. Крім того, в весільний день вам не доведеться переживати і прикрашати банкетний зал самостійно - цим займуться професіонали. У цій статті ми розповімо, як обрати флориста на весілля і де його шукати.

Вибір весільного флориста: на що орієнтуватися?

Портфоліо. В першу чергу необхідно звернути увагу на портфоліо фахівця: чи подобаються вам представлені роботи, наскільки портфоліо весільного флориста заповнене, чи точно роботи належать цього фахівця або їх можна знайти в Гуглі з іншим авторством. Якщо представлено мало фотографій, напишіть флористу з проханням надіслати більше прикладів робіт.

Стилістика букета. При вивченні портфоліо звертайте увагу, чи є роботи, які за стилістикою схожі на ваші бажання. Якщо ви хочете екзотичний букет нареченої з протея і антуріумом, а весільний флорист працює в основному з трояндами і півоніями, то варто або уточнити, чи працює флорист з потрібними вам квітами, або підшукати іншого виконавця.

Оформлення залу. Букет нареченої - це дуже важлива деталь, але саме оформлення залу може викликати справжнє захоплення у гостей. Тому важливо оцінити, чи подобається вам підхід весільного флориста до оформлення, чи є у нього приклади робіт в бажаної вам стилістиці. Звертайте увагу, чи є в портфоліо серії фото з однієї локації. З певного ракурсу композиції можуть виглядати красиво, а на загальних планах - вже не так добре. Серії фото допоможуть зрозуміти, наскільки вдало весільний фахівець працює з оформленням банкетного залу.

Відгуки. Кілька негативних відгуків можна списати на випадковість, але тільки якщо вони перекриваються великою кількістю захоплених слів подяки від інших молодят. Якщо ж відгуків немає взагалі або їх занадто мало - це може свідчити про недосвідченість весільного флориста.

Ціни. При виборі весільного фахівця Завжди слідкуйте за тим, наскільки він підходить вам по ціновій політиці. Однак занадто низькі розцінки повинні насторожити: свіжі квіти і якісне оформлення не можуть коштувати в два рази дешевше ринку. Якщо ж весільний флорист обіцяє вам зробити все, як на картинках агентств, але в рази дешевше, то можна очікувати, що в кінцевому підсумку економія вас розчарує.

Які питання задати весільному флористу

Досвід роботи. Досвідчений весільний флорист знає особливості рослин, специфіку роботи з весільним оформленням і букетом нареченої і багато інших тонкощів. Новачок ж може допустити серйозних помилок, які вилізуть вам боком, незважаючи на явну економію. Запитайте у фахівця, як давно він працює саме у весільному сегменті і як багато заходів в його портфоліо.

Бюджет і бажання. Коли ви озвучите свої побажання весільному флористу, попросіть розрахувати приблизну вартість такого проекту. Якщо ж ціна перевищує ваш бюджет, то проговорите, які альтернативні варіанти може запропонувати фахівець, щоб заощадити гроші. Наприклад, це може бути заміна частини квітів на штучні, збільшення кількості зелені, вибір сезонних рослин і більш дешевих сортів.

Досвід на локації. Обов'язково уточніть, чи працював весільний флорист в ресторані, який ви забронювали. Якщо у нього був досвід на цій локації, то він вже знає можливі недоліки і проблемні місця, а також те, як їх виправити за допомогою декору. Це допоможе уникнути неприємних ситуацій і стане додатковим плюсом при виборі весільного флориста або декоратора.

Терміни. Дуже важливо розуміти, скільки часу знадобиться весільному флористу на розробку концепту і всі потрібні приготування, а також встигає він впоратися до вашої дати. Обговоріть, в які терміни фахівець може надати перші ескізи, скільки часу може піти на доопрацювання, замовлення потрібних кольорів і матеріалів.

Як знайти весільного флориста за допомогою YesYes

Знайти кращого весільного флориста або декоратора допоможе весільний портал YesYes! Переходьте в Каталог, відкривайте категорію "весільна флористика в Києві" або інше місто і підберіть фахівця до душі. Процес стане простіше, якщо ви скористаєтеся зручними фільтрами за оцінками, вартісті і популярності. У своєму профілі кожен весільний флорист демонструє портфоліо, контактні дані та ціни на послуги.

А щоб заощадити час - створіть заявку в розділі "Тендери"! За три хвилини вкажіть, кого ви шукаєте, дату весілля, ваші побажання і бюджет. Для наочності можете додати приклади весільних букетів і декору, які вам подобаються, щоб фахівці краще зрозуміли ваш запит. Вже через пару хвилин на тендер почнуть відгукуватися ті фахівці, яким підходять ваша дата і умови - більше ніяких незручних уточнень і зайвих дзвінків! Вам залишиться лише вибрати того весільного флориста, який сподобався вам більше за інших.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх