Майже 1 200 кг браконьєрської риби: Результати жовтневих рейдів Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області

17.11.2021, 12:30 Переглядів: 2 330

 

Минулого місяця на водоймах Полтавщини впіймали 97 браконьєрів. Більшість рибалили у Кобеляцькому та Кременчуцькому районах. Порушники завдали збитків на понад 2,3 млн грн. 


У жовтні браконьєри нарибалили у водоймах Полтавщини 1 166 кг риби. Незаконний вилов конфіскували інспектори Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області.

Спільно із працівниками поліції вони провели 14 рейдів — перевіряли водойми та ринки, де браконьєри зазвичай продають рибу.

 

Минулого місяця зареєстрували 132 правопорушення і затримали 97 браконьєрів. Найбільших збитків завдав мешканець Кременчука, вантажівку якого інспектори зупинили для перевірки 5 жовтня. У причепі знайшли 125 кг риби та човен із сітками. Загальна сума завданих браконьєрами збитків у жовтні — понад 2,3 млн грн, — повідомляє начальниця Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області Оксана Кулинич.

 

Більшість браконьєрів рибалили на затоках та водосховищах Кобеляцької тергромади та Кременчуцького району. Крім незаконного вилову інспекторами було вилучено 111 заборонених знарядь лову: сіток, «драчів», «раколовок» тощо.

Загальна сума штрафу, який наклали на рибалок — майже 34 тис. грн. Щодо 70 порушників інспектори оформили адміністративні протоколи та передали справи до судів для притягнення їх до відповідальності.

З початку 2021 року на Полтавщині викрили 2 133 порушень Правил рибальства на понад 8 млн грн збитків. Інспектори вилучили 18,9 тонн браконьєрської риби та майже 2 тисячі заборонених знарядь лову.

 

— Полтавський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Про порушників повідомляйте на нашу «гарячу лінію», — наголошує Оксана Кулинич.

ГО «Громадський рибоохоронний патруль Полтавщини»

Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх