Відмінності між тонометрами та особливості їх вибору

24.05.2023, 10:40 Переглядів: 1 766 Р

 

Такий медичний пристрій, як тонометр, став найбільш популярним домашнім приладом, який є практично в кожній родині. Тонометр дозволяє визначити поточний тиск та вчасно вжити необхідних заходів. Слідкувати за станом свого здоров'я має кожен, зокрема ті люди, які мають проблеми з перепадами тиску. Коли людина стає старшою, такі симптоми набувають хронічної форми, внаслідок чого виникає гіпертонія. Стрибки тиску можуть бути такими сильними та не контрольованими, що здатні спровокувати інфаркт, інсульт або навіть смерть. Щоб не допустити подібних речей, варто придбати тонометр і тримати перепади тиску під контролем.


Відмінності між тонометрами та особливості їх вибору

Тонометр для вимірювання тиску має безліч моделей, що відрізняються за видом і типом. За принципом роботи тонометри розрізняють:

  • Механічні. Точність вимірювання тиску таким приладом безпосередньо залежить від правильності здійснення вимірювань, тому якщо недостатньо зафіксувати манжету або невірно зчитати показання – результати діагностики будуть недостовірними. Такий тонометр має доступну ціну. Саме такий тонометр використовують педатри при роботі з маленькими дітьми.
  • Напівавтоматичні. Цей вид тонометрів більш сучасний, для вимірювання користувачеві необхідно самостійно накачати повітря грушею. Коли досягається необхідний рівень тиску, приладом здійснюється автоматичне скидання повітря, а користувач може ознайомитися з результатами вимірювань на дисплеї.
  • Автоматичні. Інноваційний пристрій, що дозволяє діагностувати тиск без будь-яких зусиль користувача. Людина лише надягає манжету на руку і натискає кнопку запуску. Такий прилад є лідером серед покупців, оскільки всіма технічними процесами прилад займається самостійно.

Великий вибір різної медичної техніки, у тому числі тонометри, представлені на сайті нашого інтернет - магазину Ортомедіка, так само ви можете відвідати салони в більшості міст України, наприклад в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Кривому Розі та інших. Якщо в процесі вибору тонометра у вас виникнуть якісь питання, то ви завжди можете звернутися до наших фахівців, вони проконсультують і допоможуть з вибором. Також продавці розкажуть про правила експлуатації приладу та про ряд рекомендацій, яких необхідно дотримуватись кожному користувачеві такої медичної техніки.

Як правильно виміряти тиск тонометром?

Для того, щоб показники на тонометрі були точними, незалежно від того, механічний він або автоматичний, перед процедурою необхідно дотримуватися кількох правил:

  1. За годину до вимірювання тиску краще утриматися від куріння, вживання кави та спиртного.
  2. Перед процедурою рекомендується сходити в туалет, оскільки повний сечовий міхур здатний збільшити показання на 10-15 мм рт. ст.
  3. Вимірювати тиск краще в спокійній обстановці при комфортній для користувача температурі в кімнаті.
  4. За п'ять хвилин до процедури варто постаратися зручно сісти та розслабитися.
  5. Руку, на якій буде манжета, покладіть так, щоб лікоть знаходився на рівні серця.
  6. Вимірюючи тиск непотрібно розмовляти та здійснювати зайві рухи.
  7. Для точності даних вимірів краще зробити перевірку кілька разів з інтервалами в п'ять хвилин.

Салон Ортомедіка готовий представити своїм покупцям великий вибір моделей тонометрів вітчизняного та європейського ринку. Наші покупці завжди впродовж довгого часу користуються продукцією, а також стають постійними клієнтами, тому що радять та купують техніку своїм близьким. Потурбуйтесь про стан вашої серцевої системи та контролю тиску. Наші товари вам в цьому допоможуть. Чекаємо на вас у нас в салоні медичної техніки Ортомедіка.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх