Ремонт вікон: основні причини несправностей, перелік робіт та корисні поради від експертів

19.07.2023, 10:00 Переглядів: 1 396 Р

 

Популярність пластикових вікон зростає з кожним роком. Сучасні виробники віконних металоконструкцій оцінюють строки служби таких вікон до 70 років.

Але виправдати ці очікування можливо тільки за умови дотримання правил експлуатації, проведення щорічної профілактики та своєчасного звернення до майстрів у разі появи несправностей. Спеціалісти компанії-виробника ПВХ-конструкцій «Лінія вікон» у Києві надають професійні послуги з монтажу, регулювання та ремонту віконних профілів, а також надають корисні поради щодо попередження їх передчасного псування.

Коли необхідний ремонт вікон або причини виникнення несправностей

Ремонт вікон – часто складний та багатоетапний процес, який вимагає попередньої детальної діагностики конструкції. Причин некоректної роботи вікна не так багато. Основні з них:

  1. Неправильна експлуатація. Сюди входить необережне користування, нехтування плановими щорічними профілактичними заходами, порушення рекомендацій з догляду за вікнами тощо.
  2. Механічні пошкодження. Якщо відбулося надмірне фізичне навантаження на профіль, найчастіше страждають склопакети – на них з’являються тріщини, сколи або більш серйозні пошкодження. Також може відбутися деформація віконної рами.
  3. Фізичний знос. Рано чи пізно це відбувається з будь-якими конструкціями. Першочергового усунення несправностей потребують вікна, які зазнавали багаторічного інтенсивного користування. 

Також розповсюдженою причиною є неякісна збірка профілю та економія виробника на матеріалах. Тому експерти рекомендують замовляти виготовлення вікон тільки в перевірених компаніях.

Перелік основних ремонтних робіт з ПВХ-конструкціями

Ремонт пластикових вікон найчастіше охоплює заміну:

  • Фурнітури – ручок, петель, запорів, замків тощо.
  • Різних видів ущільнювача.
  • Склопакета.

До ремонтних робіт також входить удосконалення віконної системи. Наприклад, встановлення блокувальних замків задля захисту дітей або зміна типу відкривання вікна. 

У деяких випадках можливо уникнути ремонту вікна та провести його регулювання, перепакування, перебирання замків та інші роботи. Вони можуть бути простої, середньої і підвищеної складності. Доцільність проведення тих чи інших робіт визначає майстер після ретельного огляду та діагностики конструкції.

Як збільшити термін експлуатації вікна?

По-перше, дотримуватись правил експлуатації та догляду. Вони передбачають обережне користування, якісне та своєчасне очищення механізмів від бруду та пилу, а також регулярну профілактику та діагностику (1-2 рази на рік). 

По-друге, у разі виникнення проблем та несправностей, треба одразу звертатися до майстра. Як відремонтувати пластикове вікно, знає тільки досвідчений спеціаліст. Самовільне втручання може не тільки не допомогти, але й поглибити проблему. Тільки злагоджені та нескладні дії сприятимуть довготривалому та якісному користуванню вашими вікнами. 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх