Як приймати вітамін Д в таблетках

24.07.2023, 12:12 Переглядів: 1 415

 

Вітамін D відіграє критичну роль у забезпеченні здоров'я нашого організму. Він сприяє засвоєнню кальцію, підтримує здоров'я кісток, зміцнює імунну систему та захищає від низки хвороб. Попри це, багато людей стикаються з дефіцитом цього вітаміну. Що ж робити, коли ваш організм потребує додаткового вітаміну D? Одним з рішень може бути прийом у вигляді таблеток, наприклад, від компанії Unipharm Laboratories  —  Detrimax® (детальніше  — https://detrimax.ua/instruction/).

Ваш організм може отримувати вітамін D з трьох джерел: через взаємодію з сонячним світлом, з їжею і з добавок. Проте багато чинників, включаючи погане харчування, недостатню взаємодію з сонцем, стан здоров'я або вік, можуть призвести до дефіциту вітаміну D.

Симптоми та причини дефіциту

Вітамін D є надзвичайно важливим для нашого організму, оскільки він відіграє ключову роль у регулюванні рівня кальцію та фосфору в крові, підтриманні здоров'я кісток та зубів, а також стимулюванні імунної системи. Дефіцит вітаміну D може призвести до порушення цих функцій та спричинити ряд проблем зі здоров’ям.


Симптоми можуть бути невиразними або відсутніми до тих пір, поки дефіцит не стане вкрай серйозним. Вони можуть включати:

  • Хронічну втому і слабкість. Нутрієнт бере участь у процесах енергетичного обміну в організмі, тому його недостатність може призвести до постійного відчуття втоми.
  • Біль в кістках та суглобах. Він важливий для засвоєння кальцію та зміцнення кісток. Його недостатність може призвести до болю в кістках, зокрема в спині та суглобах.
  • М'язова слабкість. Також допомагає підтримувати м'язову силу, тому його недостатність може спричинити слабкість м'язів.
  • Погіршення імунітету. Цей вітамін допомагає зміцнювати імунну систему, а тому дефіцит може зробити вас більш вразливими до інфекцій.
  • Загальна апатія та погане самопочуття. Може вплинути на настрій і призвести до депресії або апатії.

Велика кількість людей по всьому світу стикається з такою проблемою, і існує багато причин для цього:

  • Недостатнє сонячне випромінювання. Коли ваша шкіра взаємодіє з сонячним світлом, вона виробляє вітамін D. Однак, живучи в районах з недостатньою кількістю сонячного світла, працюючи всередині або використовуючи сонцезахисний крем, ви можете отримувати необхідну кількість УФ.
  • Старіння. З віком шкіра все менше виробляє необхідний нутрієнт.
  • Харчування. Дуже небагато продуктів є природними джерелами вітаміну D. Недостатнє вживання в дієті може спричинити дефіцит.
  • Стан здоров'я. Деякі стани, такі як хвороби нирок або кишківника, можуть перешкоджати асиміляції.

Якщо ви підозрюєте нестачу, обов'язково зверніться до свого лікаря. Він може назначити тест на вітамін D і, за необхідності, рекомендувати вам його в додатковій формі, наприклад, у вигляді таблеток від Detrimax®.Таблетки з вітаміном D від Detrimax® можна придбати в аптеках, які вказані на офіційному сайті компанії.

  1. John N Hathcock, Andrew Shao, Reinhold Vieth etc. Risk assessment for vitamin D. Am J Clin Nutr. 2007 Jan;85(1):6-18.
  2. Rathish Nair and Arun Maseeh. Vitamin D: The “sunshine” vitamin. J Pharmacol Pharmacother. 2012 Apr-Jun; 3(2): 118–126.
  3. Vitamin D. NIH Office of Dietary Supplements.
Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх