Ви настільки любите суші, макі, сашимі, роли, що готові їсти їх щодня? Популярність цієї східної страви неухильно зростає, і тим більшу роль відіграє питання: як визначити якість суші.
У ресторанах ви можете замовити суші, виготовлені за різними рецептами - традиційними та авторськими, з різноманітними інгредієнтами та формами подачі. Далі розбираємося, що визначає правильні суші.
У суші-меню найчастіше ми зустрічаємо кілька основних різновидів цієї страви:
На перший погляд, суші - це всього лише рис і риба, тому їх легко приготувати, вірно? Не зовсім, і якщо ви намагалися зробити це самостійно, то знаєте, наскільки важкий цей процес. Насправді, щоб оволодіти майстерністю приготування суші, яке багато хто вважає мистецтвом, можуть знадобитися десятиліття. Питання про якість і способи приготування можуть бути нескінченними, але все зводиться до деталей. Є кілька красномовних характеристик високоякісних суші.
Рис має бути кімнатної температури і мати правильну консистенцію, щоб він не розвалився, коли ви намагаєтеся його з'їсти. Застосування правильного тиску, за якого зовнішній шар стає щільнішим, ніж внутрішній, є єдиним способом досягнення цього тонкого балансу. В Японії кухарі упаковують рис вільно, оскільки його беруть пальцями, щоб з'їсти, у західних країнах - більш щільно, оскільки більшість людей їдять суші паличками.
Начинка суші-ролу має бути пропорційна рису. Існують сотні комбінацій, які можуть використовуватися на додаток до рису. Загалом вони не мають бути надто великими або надто маленькими.
Нехай кількість риби в одному шматочку суші невелика, вона має бути якісною. Риба має бути твердою і блискучою, у жодному разі не мокрою або жирною. Можливо, ви чули термін "риба для суші". Хоча єдиного стандарту не існує, це означає рибу найвищої якості, яку можна їсти сирою.