Заведіть собі кота – будете здорові!

5.06.2024, 17:00 Переглядів: 685 Р

 

Чи правда, що домашня кішка здатна допомогти своєму хазяїну при поганому моральному або навіть фізичному самопочутті? – Це питання є дійсно цікавим і стало предметом багатьох досліджень, адже коти - найпопулярніші домашні улюбленці.

 Фелінотерапія – це вигадка чи метод?

В результаті спостережень виявилось, що кішки дійсно здатні лікувати найрізноманітніші хвороби, але не в класичному для нас розумінні. Такий  метод лікування і профілактики різних захворювань заснований на спілкуванні з цими тваринами і може по праву називатися свого роду “зціленням”.

Особливо ефективна фелінотерапія за психічних розладів. Згідно з опитуваннями близько 70% власників кішок стверджують, що їхні улюбленці позитивно впливають на емоційний фон. І так, симптоми депресії у багатьох дійсно відступали, коли в будинку з'явилася кішка.

Стрес – це невидимий ворог кожного з нас, і далеко не всі вміють і можуть справлятися з ним хоча б в такій мірі, щоб він не призводив до серйозних фізичних і моральних проблем. У своєму арсеналі коти мають не так багато засобів, як сучасні лікарі та аптеки. Але вони повністю виправдовують себе:

  • Природне чуття 

Воно в них набагато гостріше, ніж у людини внаслідок того, що в природі необхідно виживати і бути дуже спостережливим. А “хазяїн не в настрої” - це в принципі свого роду небезпека. Саме тому ваш нетиповий стан може привернути увагу улюбленця. А якщо до цього ваші стосунки будувалися на доброзичливості, то котик не боятиметься підійти до вас, щоб відгукнутися на зміну вашого настрою. 

  • Гладенька шерсть 

В основному коти мають хутро, яке дуже приємне на дотик. Погладжування котячої шерсті чинить приблизно той самий ефект, що і самомасаж, змушуючи м'язи розслаблятися. 

  • Муркотіння 

Цей звук є не лише сигналом, що ваша киця задоволена. Також котяче муркотіння може сприяти загоєнню ран у людей. Дослідження показали, що вібрації муркотіння здатні не тільки зменшити набряк і запалення, а й навіть вилікувати перелом, збільшуючи щільність кісток. 

Крім того, котяче муркотіння чинить заспокійливу дію, що може знизити рівень стресу і занепокоєння і навіть зменшити симптоми депресії. І цьому є практичне підтвердження - вібрації, які кішки випромінюють при муркотінні, мають частоту від 25 до 50 Гц, що доведено заспокійливо діє на людей.

  • Соціальність

Коти хоч і вдають з себе самостійних та незалежних. насправді дуже соціальні тварини та потребують компанії. Якщо є той, хто прихильний до тварини, то вона в будь-якому разі буде проявляти знаки уваги. Часто депресія викликана самотністю, істинною або уявною. А кіт одним фактом своєї присутності ніби каже: ти не один, людино! У тебе є я. І це має підтверджену ефективність

  • Несамостійність

Погодьтеся, що домашній тварині в принципі неможливо бути на самозабезпеченні. Кіт, який проживає в квартирі не може забезпечувати себе їжею. Йому в будь-якому разі потрібне для виживання хоч мінімальне піклування хазяїна. У стані депресії люди часто відчувають себе непотрібними. Але ж улюбленця потрібно годувати, чистити лоток, зрештою, гладити і розмовляти з ним. А це вже мінімальний набір для життя, адже з цими функціями можна відчувати себе потрібним. А це дуже мотивує в період меланхолії. 

Інший бік медалі…

Але поряд з користю, яку коти можуть чинити на людське здоров'я, є також і певна “ложка дьогтю”. Контакт з занедбаною та не зовсім здоровою кішкою може загрожувати наступними неприємностями:

  1. Коти можуть бути джерелом інфекцій, не розвитися яким допоможе відповідний догляд та гігієна.
  2. Вони здатні викликати алергію. Для тих, хто страждає на таку особливість, прекрасним виходом може бути безшерста кішка сфінкс.

Але особливу увагу все ж-таки слід приділити правильному догляду за твариною. І головну роль тут відіграє харчування. Саме воно дозволяє підтримувати енергію, хороше самопочуття і травлення, а також супротив організму до зовнішніх хворобливих подразників. 

Годувати кицьку можна як промисловим готовим, так і абсолютно натуральним кормом власного приготування. Сьогодні більшість власників домашніх тварин і в тому числі котів, надають перевагу готовим кормам - сухим і вологим, а також смаколикам. 

Сьогодні на ринку багато найменувань, але одним із лідерів є корм Farmina для котів однойменного бренду. Він був створений для забезпечення повноцінного та збалансованого раціону, який відповідає всім харчовим потребам вашої кішки та підтримує її здоров'я. Корм представлений у всіх формах та призначеннях - залежно від віку, особливостей та кулінарних уподобань. Даючи готовий корм своєму улюбленцю можна бути впевненим в здоров'ї вас обох та в підтримці свого улюбленця, коли на душі “кішки зашкребуть”!

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх