Страхування для подорожей за кордон: важливість, види полісів та поради щодо вибору оптимального покриття

6.06.2024, 13:10 Переглядів: 545 Р

 

Чи потрібно вам туристичне страхування? Чи варто витрачати на нього гроші? Над такими питаннями замислюється багато людей із тих, хто планує свою подорож за кордон.

Причому думки у мандрівників розходяться. Дехто знає про існування такої страхової підтримки, але вважає, що зможуть впоратися з можливими негараздами самостійно. А хтось, навпаки, переконаний, що без страхового поліса не можна перетинати кордон. Насправді неправі обидві категорії автовласників. Істина полягає в тому, що туристична страховка насамперед дуже потрібна самому мандрівнику. І оформити її людина має свідомо, перед цим розібравшись, як працює такий договір.

Що таке туристична страховка

Це угода страхової компанії з мандрівником. Суть її полягає в тому, що турист, який оформив такий договір, отримає фінансову допомогу від компанії на лікування, якщо у нього виникнуть проблеми зі здоров’ям. Тобто страховка для виїзду за кордон захищає свого власника від неприємних фінансових втрат, що можуть виникнути як наслідок проблем із його здоров’ям. Коли людині буде необхідна невідкладна допомога, консультація лікаря або інша підтримка, тоді мандрівнику варто звернутися до страхової компанії — вона сплатить рахунки за лікування. Наприклад, максимальна сума страхового покриття в європейських країнах складає 30 тис. євро, а якщо зі страхувальником станеться нещасний випадок, то він отримує грошову виплату розміром у 1,5 тис. євро.

Також варто пам’ятати про ще один нюанс — у деякі країни (наприклад, ОАЕ, Саудівська Аравія та інші) дійсно неможливо потрапити без чинного страхового поліса. Таких мандрівників просто затримають на кордоні. Також треба розуміти, що коли людина їде за кордон цілеспрямовано з метою лікування, то в цьому разі туристична страховка не буде працювати. Вона для таких випадків не передбачена.

Чому важливо заздалегідь подбати про туристичну страховку

Річ у тому, що будь-які медичні послуги для громадян інших країн коштують за кордоном дуже дорого. Навіть за просту консультацію у лікаря потрібно викласти від 50 євро і більше (залежно від її складності). Якщо йдеться про лікування в стаціонарі, то варто готувати вже десятки тисяч. Не кожна родина здатна одразу викласти такі гроші. А що ж робити, якщо захворіє декілька членів сім’ї? Де брати гроші в такому випадку? Відповідь на ці питання дає страхова компанія «УНІКА», яка пропонує своїм клієнтам надійну підтримку за кордоном.

Окрім оплати за надані медичні послуги, туристичний поліс може забезпечувати фінансовий захист також при інших дорожніх негараздах. Наприклад, до договору можна включити ризик втрати документів, багажу, скасування рейсу. В останньому випадку страховик повертає кошти за втрачені квітки. Можуть бути ще й інші варіанти.

До того ж варто знати, що туристичний поліс ви можете придбати в онлайн-режимі, і він прийде до вас на електронну пошту. Процес оформлення договору займатиме лише 5–7 хвилин, щоправда, страховка починає діяти через 2 дні після її придбання, окрім екстрених випадків.

Як працює туристична страховка

Для скорішого надання своїм клієнтам медичної допомоги страхова компанія використовує за кордоном служби асистансу. Працює це наступним чином: якщо турист захворіє або отримає травму, він повинен відразу ж зателефонувати за вказаним у договорі номером і повідомити про те, що сталося. Треба назвати своє ім’я, номер поліса, місце знаходження та детально описати симптоми хвороби. Після цього служба асистансу організовує необхідне лікування. Платити за нього не треба, все оплачує страхова компанія, у якій ви придбали поліс.

Іноді доведеться заплатити франшизу, тобто ту частину, яку за умовами договору власник поліса має покрити самостійно. При цьому варто знати, що деякі провідні компанії (наприклад, СК «УНІКА») прибрали зі своїх полісів таку умову й гарантують повне покриття в межах страхової суми.

Як вибрати оптимальне страхове покриття

Ціна на туристичне страхування невисока. Вона буде залежати від декількох факторів. По-перше, це термін, на який планується подорож. По-друге, це напрям, куди передбачається поїздка. Поліс для країн Європи буде коштувати дешевше, ніж для відвідань країн по всьому світу. По-третє, це мета подорожі. Тим, хто планує для себе активні заняття: екстремальний туризм, альпінізм тощо, — варто вибрати спеціальний різновид поліса для активного відпочинку. До цього договору включені ризики зайняття спортом та туризмом.

Вибираючи туристичну страховку, зверніть увагу на надійність і стабільність роботи страхової компанії, адже від цього залежить, чи отримаєте ви вчасно матеріальну допомогу. Оцініть, чи зручно звертатися до представників страхової організації, чи має вона зв’язки зі службою асистансу в інших країнах.

 

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх