Підключаємося до мережі: як обрати провайдера

11.06.2024, 16:50 Переглядів: 481 Р

 

Важко уявити собі сучасне життя без інтернету. Ми звикли переглядати новини, ділитися найкращими моментами життя у соцмережах, а багато хто й працює у мережі.

Життя диктує нам свої умови, тому стабільний та якісний домашній інтернет Київ став не забаганкою, а справжньою необхідністю. В цьому матеріалі поговоримо про те, як обрати надійного провайдера.

Швидкість інтернету

Перш за все, подумайте, для чого вам потрібен домашній інтернет, як ви ним користуєтеся. Адже для бесід по відеозв’язку та перегляду соцмереж достатньо швидкості до 3 Мб/с, у той час як для перегляду фільмів онлайн краще обрати пакет зі швидкістю до 12 Мб/с.

Уважно вивчіть умови, адже якщо провайдер пропонує швидкість “до” 12 Мб/с, по факту вона може бути меншою за цю цифру. Тож з’ясуйте у компанії, яка надає послуги, реальну швидкість зв’язку.

Як обрати провайдера

Якщо ви переїхали до нової квартири або з якихось причин вирішили змінити провайдера, потрібно звернути увагу на кілька факторів:

  • З’ясувати, які провайдери працюють у вашому районі
  • Порівняти тарифи, адже вони можуть суттєво відрізнятися
  • Уважно вивчити сайт компанії, яка надає послуги: цікавий сайт з детальною інформацією, яка постійно оновлюється, є ознакою стабільного та успішного провайдера
  • Перевірити наявність акцій та спеціальних пропозицій: часто можна отримати набагато кращий пакет послуг за менші гроші.

Підписання договору

Уважно перечитайте договір, навіть те, що написане малим шрифтом. З’ясуйте у менеджера, чи є можливість розірвання контракту без штрафних санкцій у разі виникнення форс-мажору та чи можлива зміна адреси в майбутньому. Також запитайте, чи стягується додаткова сума за обладнання, щоб потім не було неочікуваних сюрпризів.

Перед підписанням ви маєте бути впевнені, що повністю зрозуміли усі нюанси надання послуг і вони вас влаштовують.

Підключення інтернету

Зазвичай підключення до інтернету відбувається швидко, протягом 1-3 днів. Залиште майстру свої дані, і майстер під’їде у зручний для вас час. Звісно, він попередньо телефонує, аби впевнитися, що ви вдома і є можливість встановити та налаштувати обладнання.

Підключення триває близько 30 хвилин, потім фахівець налаштує роутер - і можна починати користуватися інтернетом.

На що ще звернути увагу

Обов'язково запитайте менеджера про наявність додаткових послуг. Приміром, іноді можна отримати додатково пакет інтернет телебачення або роутер в подарунок, тож не нехтуйте такою можливістю!

Також може статися, що після досягнення певного ліміту трафіку провайдер застосовує певні обмеження швидкості. Запитайте про наявність таких обмежень, менеджер надасть вам усю необхідну інформацію.

Загалом зараз переважна більшість провайдерів надає якісні послуги - адже конкуренція на цьому ринку досить велика. Тож поспілкуйтеся з сусідами та знайомими, вивчіть усі плюси та мінуси кожного провайдера і оберіть того, що подобається найбільше! Існують різноманітні тарифні пакети, які враховують ваші потреби і вподобання, тож обрати точно є з чого. Але вибір цей потрібно робити виважено.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх