Пральна машина: поради про те, як не помилитися з вибором

17.06.2024, 09:30 Переглядів: 422 Р

 

Не варто обирати прилад за назвою бренду або керуючись інтуїцією, краще звернути увагу на його функціонал та безпеку.

Попри те, що пральна машина - зручний та звичний для нас прилад, більшість людей губляться під час покупки нової машинки. І це не дивно, адже сучасна техніка має дуже широкий функціонал.

Головні критерії вибору

Кожна пральна машина має свої плюси і мінуси, її потрібно обрати з урахуванням не лише власних бажань, а й потреб та можливостей. На що звернути увагу в першу чергу:

  • Тип завантаження. Пральні машини можуть бути з вертикальним чи горизонтальним завантаженням. Перший варіант ідеально підійде людям, яким заборонені великі навантаження на суглоби та спину, адже в цьому випадку не потрібно нагинатися, щоб забрати білизну.
  • Розміри. Вони особливо важливі тим, хто проживає в квартирах з невеликою площею. Стандартні машинки мають ширину 50-60 см, але будь-який виробник може запропонувати й менші моделі. Тож перед покупкою подумайте, де буде стояти техніка і виміряйте, скільки вільного простору там є.
  • Місткість. Найпопулярнішим є варіант на 5 кг, проте сім'ї з дітьми може знадобитися більш містка пральна машина.
  • Енергоефективність. В умовах постійного підвищення тарифів на електроенергію цей фактор набуває все більшого значення. Зверніть увагу також і на наявність функції відкладеного парня в моделі, яка сподобалася - це дозволить заощадити кошти, перучи вночі, коли діє дешевший тариф.

Корисні додаткові функції

Сучасні технології без перебільшень наділили пральну машину розумом. Так, в моделях останнього покоління використовуються майже вічні інвентарні двигуни, які мають гарантію 10 років, а сам прилад має такі корисні функції як зваження білизни і контроль дисбалансу. Обидві вони допомагають подовжити термін служби барабану машинки, адже запобігають його деформації.

Щодо інших функцій, то тут все залежить від конкретної моделі, від її класу. Якщо недорогі варіанти мають 4-5 режимів прання, то преміум-моделі можуть запропонувати понад десяток варіантів, включаючи систему очищення паром, що дозволяє ідеально очистити делікатні речі.

Безпека понад усе

Сучасна пральна машина має не лише виконувати базову задачу, тобто якісно прати, а й робити це безпечно. Зверніть увагу на те, які види захисту має обрана модель:

  • Захист від протікання;
  • Захист від перепадів напруги в мережі;
  • Захист від дітей.

Найкраще купляти машинку, яка має усі види захисту - це дозволить запобігти передчасним поломкам чи травмам під час прання, а отже збереже ваші гроші і здоров'я близьких.

Цікаві факти про пральні машини

  • Ще в давній Греції люди намагалися уникнути ручного прання. Так, в давнину моряки чіпляли брудний одяг до канату і кидали його у море. Під час руху корабля канат з білизною обертався, а речі помалу очищатися.
  • Першу пральну машину винайшли в 1856 році у США. Проте, тоді все доводилося робити вручну - навіть заливати воду в прилад.
  • Серійне виробництво пральних машин почалося у 1907 році. Це були коробки із зовнішньою ручкою, яку треба було обертати, щоб білизна поралася. Проте через рік з’явилися моделі, які працювали від електрики.
  • В квартирах американців пральну машину можна зустріти вкрай рідко - люди користуються громадськими пральнями. Така традиція з’явилася на початку минулого сторіччя, коли гангстер Аль Капоне створив у Чикаго велику мережу пралень для відмивання грошей. Йому це мало допомогло, адже в решті решт Капоне сів за грати, проте звичка в людей залишилася.
Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх