Щоби почути заповітне «так»: яку каблучку подарувати

25.06.2024, 14:00 Переглядів: 451 Р

 

Взаємне кохання — це прекрасно. Коли люди закохані, їм хочеться робити для обранця чи обраниці щось приємне, частіше радувати, а якщо плани вже серйозні та з поглядом у майбутнє, то й прожити життя разом. Зазвичай, коли чоловік усвідомлює, що знайшов саме ту жінку, про яку мріяв, і з нею він щасливий, відбувається перехід на наступну сходинку стосунків.

А щоб цей момент був незабутнім та приємним, потрібна гідна каблучка для пропозиції, на яку жінка дивитиметься із захопленням. Тож її вибір — справа важлива та відповідальна, тому й підходити до неї варто серйозно.

Звідки прийшла традиція дарувати прикрасу на заручини

Молодому поколінню може здаватись, що традиція дарувати на заручини каблучку у вигляді кільця з дорогоцінним камінчиком існувала завжди, та в Україну вона прийшла порівняно нещодавно. А до того про це можна було дізнатися з іноземних фільмів чи серіалів.

Насправді ж своїм корінням цей звичай сягає в далеке минуле — у часи Стародавнього Єгипту. Чоловік дарував жінці каблучку (щоправда, тоді вона була значно простішою), демонструючи, що це його обраниця, і ніхто інший уже не може на неї зазіхати.

Та все ж офіційною датою утвердження цієї традиції вважають день, коли ерцгерцог Максиміліан Австрійський (XV століття) подарував Марії Бургундській, своїй нареченій, перстень із дорогоцінним каменем. Цей красивий жест сподобався людям, тому спершу знатні особи, а потім і звичайні громадяни почали його повторювати. Сьогодні ним уже не здивуєш, а от вибором прикраси — можна.

 

Які каблучки зазвичай дарують на заручини

Є думка, що прикраса, яка передує обручці, має бути з діамантом, але це не єдиний камінь, який демонструє силу почуттів чоловіка та його фінансові можливості. Вразити обраницю в саме серденько можуть і каблучки з іншими коштовними вставками. 

Увагу привертають такі камінці:

  • Сапфіри. Вони символізують чистоту, самоповагу та душевну рівновагу. Найчастіше трапляються камінчики синього кольору, а також можна побачити рожеві, жовті, фіолетові, прозорі.
  • Рубіни. Їхній насичений червоний колір став символом палкого кохання та сили, яка потрібна для життя. Інкрустовані в золото, вони додають прикрасі яскравості та розкоші.
  • Смарагд. Цей камінь асоціюється з вірністю, ніжністю та сімейністю. Можливо, його не так часто можна побачити в каблучках для заручин, але він однозначно підкреслює індивідуальність власниці.

Популярні й фіаніти, які мають вигляд не гірше діамантів, а їхня ціна доступніша пересічним чоловікам, які бажають порадувати коханих гарними та сяйливими прикрасами.

 

Каблучку в якому стилі вибрати

Вибираючи прикрасу, ви можете побачити вироби в таких стилях:

  • Класика. Це універсальний варіант, який буде гармоніювати з будь-якими образами та іншими прикрасами. На вигляд це тонкий обідок, у центрі якого розміщено камінь (діамант).
  • Авангард. Така каблучка має оригінальний та незвичний вигляд завдяки своїй нестандартній геометрії.
  • Бароко. Для таких прикрас характерні вишуканий декор та вензеля.
  • Модерн. Стиль передбачає оригінальні та нестандартні дизайнерські рішення.

Яку ж каблучку вибрати — тут потрібно враховувати смаки та уподобання жінки, для якої та призначена. Якщо ж чоловікові вони невідомі, виручить класика, адже поєднує в собі розкіш, стиль та елегантність.

А іноді жінки самі говорять чи показують, яку прикрасу їм хотілося б отримати. І хто знає, можливо, вона й стане тією самою каблучкою, дивлячись на яку, обраниця скаже «так», якщо чоловік буде уважним та спостережливим.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх