Як вибрати зручний компресор для авто?

25.06.2024, 18:00 Переглядів: 500 Р

 

Все більше водіїв та автолюбителів приходять до висновку, що мати компресор в автомобілі – необхідність.

З кожним може статися випадок, коли потрібно підкачати колесо, а СТО або заправки поруч немає. Отже, варто купити автомобільний компресор, який допоможе швидко і без зайвих зусиль зробити це самостійно.

Види автомобільних компресорів

Щоб скористатися компресором для авто, необхідно лише під'єднати його до акумуляторних клем або до бортової мережі через прикурювач, під’єднати шланг до колеса та натиснути кнопку. За способом подачі повітря компресори розділяються на два види: 

  • мембранні;
  • поршневі.

Перевагою мембранних компресорів є простота їх конструкції, відсутність складнощів при експлуатації та невисока ціна. Водночас продуктивність доволі низька, показник тиску становить 4 атм, тому такі девайси підійдуть лише для невеликих шин. До того ж, мембрана втрачає свої властивості за низьких температур.

Поршневі компресори важчі та дорожчі, однак їхні технічні характеристики вищі, а погодні умови не впливають на робочий елемент цих пристроїв. 

На що звернути увагу при виборі

При виборі компресора для автомобіля перш за все необхідно врахувати розмір коліс. Для шин радіусом до 14” підійде компресор будь-якого типу, для коліс до 16” краще обрати однопоршневий, а для більшого радіуса – двопоршневий компресор.

Важливим показником є наявність манометра. Це пристрій, який контролює тиск в шинах. Без вбудованого манометра водій не зможе визначити, чи достатньо підкачане колесо, або чи не перекачане воно. Манометри можуть бути аналогові або цифрові. Останній варіант більш сучасний, точний та зручний для розуміння.

Варто також звернути увагу на довжину шнура. Якщо кабель коротший, ніж 2 метри, користування компресором буде не досить зручним.

Вибір автомобільного компресора – справа індивідуальна. Більш універсальними вважаються поршневі пристрої, проте і мембранні мають попит серед автолюбителів. Користуючись цими рекомендаціями, вдалий вибір буде зробити простіше.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх