Модальні дієслова May Might: в чому різниця та як їх правильно застосовувати

28.06.2024, 12:10 Переглядів: 376 Р

 

На модальні дієслова в англійській мові покладається доволі складна місія, бо завдяки їм вдається формулювати речення, що мають на увазі будь-які можливості, дозволи, здатність чи необхідність в якихось діях.

Однозначне розуміння того, у чому полягає між may might різниця дозволяє суттєво покращити спілкування англійською, надає їй особливої гнучкості. Правильно вживаючи ці словоформи усно та письмово, людина з легкістю продемонструє доволі високий рівень обізнаності в лексиці. Згадуючи модальні дієслова, слід зазначити, що вони являють собою особливу категорію, яка використовується з метою трансформації основного дієслова, що надає йому додаткового смислу.

Чим відрізняється May від Might: виявляється, тут все просто

Модальне дієслово May перетворюється на Might тоді, коли необхідно повідомити про якісь події з минулого. Одночасно Might має репутацію більш м’якого або ввічливого слова, його використовують для зазначення меншої долі впевненості, а також гіпотетичних подій з минулих часів. Наприклад:

She might come to me today. – Вона може прийти до мене сьогодні.

May застосовують у випадках, коли знадобиться виразити можливість якоїсь дії в майбутньому або теперішньому часі:

You may go home now. – Тепер ти можеш піти додому.

Модальні дієслова May Might не існують у формі минулого та майбутнього часу та застосовуються виключно в теперішньому. Так відбувається попри те, що вони можуть формувати можливості, щодо майбутнього.

Особливості вживання модальних дієслів May Might

Модальне дієслово May вважається одним з найчастіше вживаних в англійській, коли мова заходить про можливості, побажання або дозволи. Це незамінне слово придає гнучкості виразам та перетворює їх на оригінальні залежно від контексту.

Отже, May обов’язково присутнє у реченнях, що зазначають події, які ймовірно відбудуться, але не гарантовано. Тоді це модальне дієслово надає відтінки невизначеності та невпевненості.

 

Досить згадати доволі відомий вираз зі шкільної практики, щоб зрозуміти, що за допомогою May створюються запити на будь-які дозволи, коли потрібно засвідчити відповідний ступінь поваги. Одночасно за його участю складаються побажання, особливо в офіційному або урочистому контексті. Ось декілька прикладів з приводу вживання:

  • It may snow today. – Сьогодні може випасти сніг;
  • May I go home. – Дозвольте мені піти додому;
  • May you have many money. – Нехай у вас буде багато грошей;
  • May the New Year will give you happiness. – Нехай Новий рік дарує вам щастя.

Розуміння основного призначення цього дієслова відкриває широкі можливості для конкретного вираження думок та намірів, дозволяє створювати ефективні комунікації.

Щодо Might, то слід звернути увагу на його важливість в англійській стосовно зазначення меншого ступеню ймовірності події у порівнянні з дієсловом May. Напрочуд часто його застосовують для опису того, що має відбутись, але без надмірної долі впевненості:

You might find this travel interesting. – Можливо, ця подорож здасться вам цікавою.

З меншою періодичністю у порівнянні з May це дієслово застосовують у фразах, які формулюють поважні запити або пропозиції. В той самий час йому знаходиться місце в другорядних реченнях в комбінації з «if».

She might come to me if she is free from work. – Вона може прийти до мене, якщо буде вільна від роботи.

If he had known, she might go yesterday. – Якби він знав, то міг би піти вчора.

Вдале вживання May Might засвідчить, що людина достатньо потужно попрацювала в опануванні англійськоїлексики, здатна формулювати речення будь-якої складності та в змозі успішно скласти іспит.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх