З чого виготовляють корпусні меблі

Сьогодні, 11:40 Переглядів: 122

 

Облаштовуючи оселю або нежитлове приміщення потрібно ознайомитися з характеристиками різних виробів, матеріалів, з яких вони виготовлені. Від цього залежить зовнішній вигляд, довговічність, функціональність меблів. Шафи, стелажі, стінки на замовлення зазвичай виготовляють із натурального дерева або деревостружкових плит. Кожен матеріал має свої переваги та особливості.

Чим приваблюють меблі з натурального дерева


Деревину різних порід люди здавна використовували для виготовлення предметів інтер’єру, там, де вона була доступна. Її незаперечними перевагами є:

  • екологічність;
  • міцність;
  • довговічність;
  • приваблива текстура.

На тлі багатьох плюсів є єдиний, але суттєвий недолік — навіть продукція з недорогих порід дерева коштує досить багато. А рідкісна деревина ціниться на вагу золота.

Корпусні меблі зі штучних матеріалів


Основною, але не єдиною перевагою шаф та стінок із ДСП, є доступна ціна. Зі штучних матеріалів виготовляють навіть продукцію преміумкласу. Вона приваблива ззовні та якісна, але дешевша, ніж дерев'яні аналоги. Відповідно, за потреби такі меблі простіше замінити.

Перевагою меблів із ДСП також є різноманітність фактур та кольорів, що пропонують виробники. Можна легко підібрати бажані вироби до інтер'єру в будь-якому стилі та кольорі.

Недоліки сучасних меблів із деревостружкових плит виявляються тільки при неналежній якості виробів. Насамперед є матеріали, що в процесі експлуатації виділяють небезпечні для людського організму сполуки. Крім того, при недотриманні технологічних процесів вироби можуть виявитися недовговічними й швидко втратити початковий вигляд. Добросовісні виробники не використовують у виробництві небезпечну сировину та гарантують міцність своєї продукції.

Покриття корпусних меблів із ДСП


Облицювання використовується для декоративного оздоблення. Воно не лише визначає зовнішній вигляд виробів, а й захищає їх від пошкоджень, забезпечує довговічність.

Різноманітність облицювальних матеріалів дозволяє реалізувати практично будь-які дизайнерські проєкти оформлення стінок, шаф, стелажів, столів. Облицювання застосовується для декорування плоских поверхонь, так і торців різних елементів меблів. Для цього використовують різні матеріали.

Полімерну плівку наклеюють на основу ДСП, МДФ або фанеру. Це гладкий матеріал, що імітує різні текстури, дозволяє отримати різні кольори, з натуральними або абстрактними візерунками.

Шпон використовують для надання поверхням і торцям офісних меблів вигляду натурального дерева. У початковому стані це досить тендітний матеріал. Проте, він стає міцнішим після з'єднання з меблевою поверхнею, що роблять за допомогою спеціальних пресів, та нанесення лакового покриття. Шпон виготовляють як із натуральної деревини, так і із синтетичних матеріалів.

 

Меламінова крайка застосовується для обробки торців офісних меблів із ДСП, оскільки перешкоджає виділенню формальдегідів. Це паперова стрічка, якій можна надавати як гладкої, так і об'ємної фактури. Крайка меламіну не вимагає спеціального обладнання для приклеювання до поверхні.

Вибір матеріалів залежить від проєкту та призначення виробу, а також від бюджету. Досвідчені фахівці, які виготовляють меблі на замовлення, порекомендують оптимальний варіант, що відповідає всім вимогам.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх