Морозильна камера - пристрій, без якого неможливо уявити сучасну кухню

Сьогодні, 13:00 Переглядів: 117 Р

 

Морозильна камера - незамінний помічник сучасних господарок, вона забезпечує тривале зберігання продуктів, дозволяє зробити запаси на зиму і водночас зберігає поживні властивості їжу.


Все більшою популярністю серед українців користується міні морозильна камера, яка не займає багато місця і водночас дозволяє зберігати досить великий об’єм продуктів. Тож в цьому матеріалі поговоримо про те, як вибрати цю корисну техніку і чим одна камера відрізняється від іншої.

Види морозильних камер

Кожному з нас знайома морозилка, вбудована в холодильник - але коли мова йде про окремі морозильних камерами, людина може розгубитися. І це не дивно, адже донедавна зустріти такі пристрої можна було хіба що в магазинах та у закладах харчування. Отже, морозильні камери бувають:

  • Вбудованими в кухонний гарнітур. Така камера дуже компактна, вона прихована за декоративною панеллю і зовні виглядає як звичайна тумба.
  • Окрема морозильна камера. Вони бувають різних розмірів і діляться на вертикальні та горизонтальні, єдина різниця в тому, що перший варіант потребує набагато менше місця.
  • Міні морозильна камера. Невеличкий, проте потужний пристрій, який підійде як для дачного будиночка, так і для квартир з не надто просторою кухнею.

Зазвичай міні морозильні камери вміщують досить великий об’єм продуктів, що робить їх ідеальним вибором для любителів тривалого дачного відпочинку.

Ступінь заморозки

Цей показник є найважливішим під час вибору морозильної камери. Ступінь заморозки продуктів позначається “сніжинкою”, кожна така позначка означає додаткові 6° нижче нуля. Тож, камери бувають:

*- продукти зберігаються не довше тижня, адже в середині пристрою лише -6°С;

** - термін зберігання становить один місяць;

*** - дозволяється зберігати продукти близько трьох місяців;

**** - така камера призначена для довготривалого зберігання продуктів, вони не втратять якості протягом року.

***** - позначка, яка використовується для маркування приладів з функцією глибокої заморозки. Вони коштують дещо дорожче, але й продукти в них зберігають більше поживних якостей.

Інші параметри, на які треба звернути увагу

Середньостатистична морозильна камера має кілька окремих відділень, які дозволяють зберігати різні продукти окремо. Якщо прилад потрібен вам для помешкання, де проживаєте постійно, краще обрати камеру з мінімум трьома відділеннями: вона дозволить зберігати м’ясо, рибу, ягоди та фрукти окремо одне від одного. А от ля дачного будиночку підійде й камера з одним відділенням, адже навряд чи збираєтеся зберігати в ній різноманітні заготовки на цілий рік.

Не менш важливим є й клас енергоспоживання пристрою. Він позначається латинськими літерами від A до D, де А - найекономніший варіант. Ідеальним вибором буде морозильна камера А++, вони дозволять суттєво зекономити електроенергію.

А ще морозильні камери різняться за типом розморозки:

  • Ручна - за станом такої камери потрібен постійний нагляд, а намерзлий лід доведеться прибирати зі стінок камери самотужки;
  • Автоматична - обладнана системою No Frost, тож в ній лід не намерзатиме. Проте, навіть такі пристрої рекомендується розморожувати та чистити раз на пів року.

Звісно, усі ці параметри впливають на кінцеву вартість морозильної камери. Тож перед покупкою доведеться визначитися з пріоритетами - а тоді вже обирати техніку. В будь-якому випадку, всі сучасні камери максимально зручні та комфортні в користуванні, а виробник дає на них гарантію до 5 років.


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх